FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZG županija: u Padovu po iskustva za strukovno obrazovanje

Autor: mudi
ZAGREB, 10. rujna 2013. (Hina) - Ukupno 20 sudionika iz Zagrebačke županije dobit će priliku otputovati u Padovu radi stjecanja znanja i iskustva te uvođenja inovacija u strukovno obrazovanje, objavljeno je danas na službenim stranicama Zagrebačke županije.

Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu programa Leonardo da Vinci Mobility Lifelong Learning Programe, odobrila je Zagrebačkoj županiji 30.620 eura za provedbu projekta mobilnosti. Partneri Županije u tom projektu su Srednja strukovna škola Samobor, Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad i Srednja škola Vrbovec, a u Italiji Padovanska županija.

Dvadeset sudionika - 16 zaposlenika srednjih škola i četiri djelatnika Zagrebačke županije dobit će priliku otputovati u Padovu te stjecati znanja i iskustava. Sudionici projekta odabrat će se natječajem na koji se mogu javiti ravnatelji i nastavnici koji predaju predmete strojarske, elektro-struke, te voditelji praktične nastave iz navedenih predmeta u srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu na tel: 6009 492 ili mail: i.jurkin@zagrebacka-zupanija.hr.

U tijeku je zaprimanje prijava sudionika, a po završenom odabiru započet će jezične pripreme za odlazak u Padovu radi provedbe prvog dijela mobilnosti od 3. do 9. studenog 2013. godine.

Partner projekta u Italiji, Padovanska županija osigurat će suradnju s Istitutom Marconi, te drugim strukovnim školama u regiji kako bi ravnatelji i nastavnici praktične nastave usporedili metode i pristupe u strukovnom obrazovanju.

Područje interesa je nastavni plan i program za strojarsku i elektrotehničku/elektroničku grupu zanimanja s fokusom na plan i program obrazovanja za mehatroničara, te engleski strukovni jezik koji se u Institutu Marconi provodi kao pilot projekt.

(Hina) pp/xum ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙