FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori oprezni zbog Sirije

Autor: scvi
NEW YORK, 4. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne bilježe veće promjene, jer su investitori na oprezu, strahujući da se SAD bliži odluci o vojnom udaru na Siriju.

Terminski Dow Jones oko 13,30 sati bio je u minusu 15 bodova, a S&P 500 0,75 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio u plusu 3,25 bodova.

Jučer je predsjednik donjeg doma američkog Kongresa John Boehner dao podršku namjeri predsjednika Baracka Obame da izvede vojni udar na Siriju zbog upotrebe kemijskog oružja nad civilima.

Čelnici senatskog odbora za vanjske poslove, pak, složili su se s ograničenom uporabom vojne sile u Siriji, te ograničili trajanje akcije na 60 dana, uz njezino moguće produljenje na još 30 dana. O tome Senat neće glasovati prije 9. rujna.

Investitori iščekuju i sutrašnji sastanak skupine G20, na kojem će Sirija vjerojatno biti u fokusu.

Danas se očekuju i nove makroekonomske objave, među kojima su podaci o vanjskotrgovinskoj razmjeni SAD-a u srpnju, te najnovija Fedova 'bež' knjiga o gospodarskoj situaciji u SAD-u po regijama.

Istodobno, i na europskim burzama najvažniji indeksi u blagom minusu. Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i parički CAC u minusu između 0,4 i 0,8 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙