FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: moguć oporavak čisto tehničke prirode

Autor: scvi
NEW YORK, 28. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Blagi rast američkih terminskih indeksa najavljuje danas oporavak cijena dionica na Wall Streetu, dan nakon oštrih prodaja, no investitori su i dalje jako nervozni u vezi moguće vojne intervencije u Siriji.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u plusu 3 boda, S&P 500 1 bod, a tehnološki Nasdaq 3,25 bodova.

Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica zabilježile najveći dnevni pad od lipnja. Dow Jones indeks skliznuo je 1,14 posto, na 14.776 bodova, dok je S&P 500 potonuo 1,59 posto, na 1.630 bodova, a Nasdaq indeks 2,16 posto, na 3.578 bodova.

Svijet je sve više uvjeren da će SAD i njegovi saveznici u idućim danima izvesti vojni udar na snage sirijske vlade. Američki dužnosnici ustvrdili su da su sirijske snage koristile kemijsko oružje u napadu na nedužne ljude prije tjedan dana.

„Američko tržište i dalje je obavijeno negativnim raspoloženjem. Međutim, moguć je tehnički oporavak indeksa nakon njihova oštra jučerašnjeg pada. Ipak, ne vjerujem da će pozitivan smjer indeksa biti dugovječan, jer i dalje su prisutni veliki rizici“, kaže Naeem Aslam, analitičari pri investicijskom društvu AvaTrade.

Iako vijesti oko Sirije plijene pozornost, investitori će pratiti i najnovije makroekonomske objave. Bit će objavljeni podaci o prodaji postojećih kuća u srpnju u SAD-u, te podaci o zalihama nafte i benzina u tom najvećem svjetskom potrošaču goriva.

Na europskim burzama najvažniji indeksi i danas su u minusu, treći dan zaredom. Trenutno su pariški CAC, londonski Ftse i frankfurtski DAX na gubitku između 0,3 i 1,1 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙