FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkriven spomenik hrvatskim braniteljima u Budaševu

Autor: ssis
SISAK, 1. rujna 2013. (Hina) - U povodu Dana branitelja grada Siska u prigradskom naselju Budaševo danas je svečano otkriven spomenik hrvatskim braniteljima.

Velik broj okupljenih branitelja, članove brojnih izaslanstva i mještane u ime Vlade i Ministarstva branitelja, pozdravio je ministar Predrag Matić.

"Budaševo je potvrda da u obrani zemlje nema velikih i malih mjesta, jer su u Domovinskom ratu sva podnijela jednako veliku žrtvu. Vjerujem da će uz ovaj spomenik mladi učiti hrvatsku povijest. Braniteljima upućujem poruku da ne dozvole nikakve podjele među sobom, bez obzira koja je politička opcija na vlasti", rekao je, uz ostalo, ministar Matić.

Nazočne je pozdravila i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, nakon čega su spomenik otkrili Domagoj, sin poginulog branitelja Marijana Šokčevića i Igor, sin pogunulog Karla Njokoša. Uz spomenik su položeni vijenci i zapaljene svijeće Ministarstva branitelja, Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska, te brojnih braniteljskih udruga i članova obitelji poginulih. U župnoj crkvi u Budaševu, župnik Krešimir Bulić služio je misu zadušnicu za poginule branitelja.

(Hina) xssis ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙