FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O Danu branitelja grada Siska

Autor: ssis
SISAK, 26. kolovoza 2013. (Hina) - Brojnim priredbama od 1. rujna do sredine mjeseca rujna na širem sisačkom području obilježavat će se Dan branitelja grada Siska u spomen na 22. godišnjicu formiranja 120. brigade HV-a “Ban Toma Bakač” i oslobađanja sisačke Barutane, prve vojarne bivše JNA, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Sisku.

Središnja svečanost održat će se u nedjelju 1. rujna, na dan formiranja sisačke brigade. Kako su novinare s obilježavanjem Dana branitelja upoznali sisačka gradonačelnica Kristina Ikić - Baniček, predsjednik sisačke Koordinacije udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata Davor Smuđ, te direktorica Gradske tržnice Sisak Adelina Ivković središnja će svečanost početi polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz središnji križ gradskog groblja Viktorovac, a nastavit će se ulaznom procesijom i misom zadušnicom u sisačkoj Katedrali sv. Križa.

U podne će početi komemorativna svečanost kod Spomenika poginulim braniteljima u Parku Franje Tuđmana, gdje će, uz ostalo, biti predstavljene postrojbe koje su sudjelovale u obrani Siska.

U 18 sati otkrit će se spomenik poginulim braniteljima u prigradskom naselju Budaševo.

Na Gradskoj će se tržnici u petak, 31. kolovoza održati drugi Sajam braniteljskih zadruga, na kojem će biti predstavljene djelatnosti i proizvodi zadruga, ali i OPD-a u vlasništvu branitelja.

Uz sisačke, predstavit će se i zadruge iz Metkovića, Hvara, Plitvica, Slavonskog Broda, Velikih Zdenaca, Čazme i Karlovca. Programom Dana branitelja obuhvaćane su i brojne izložbe, te kulturne i sportske priredbe.

(Hina) xssi yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙