FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Gospiću obilježeno postrojavanje hrvatskih dragovoljaca

Autor: kprp
GOSPIĆ, 25. kolovoza 2013. (Hina) - U prigodi obilježavanja 22. godišnjice prvog postrojavanja gospićkih dragovoljaca Domovinskoga rata - pripadnika 25. i 26. satnije Zbora narodne garde u Gospiću je danas u kapelici Sv. Ivana Nepumuka služena misa, a na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, Grada Gospića i Ličko-senjske županije položila su vijenci i zapalila svijeće.

Vijenac je položen i na spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u središtu Grada.

U Gospiću je 25. kolovoza 1991. godine postrojeno 278 dragovoljaca s područja grada i okolnih naselja. Taj nadnevak i postrojavanje važni su i po tome, što su prije 22 godine pobunjeni Srbi počinili prve zločine nad Hrvatima u Lovincu, a 25. kolovoza 1991. godine srpske paravojne postrojbe osnovale su svoju „milicijsku stanicu“ u Ličkom Osiku i proglasili ga Teslingradom.

Stoga postrojavanje gospićkih dragovoljačkih postrojba i odlazak istoga dana u 18 sati na bojišnu crtu bila je jasna poruka da će se Grad Gospić braniti svim mogućim sredstvima.

(Hina) xkprp ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙