FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kinookus film food festival od 4. do 8. rujna u Stonu

Autor: hspa
DUBROVNIK, 31. kolovoza 2013. (Hina) - Pod nazivom "Sjeme slobode" u Stonu će se od 4. do 8. rujna održati 4. Kinookusu film food festival, a središnja tema ove je godine "Prehrambeni suverenitet", najavio je jedan od organizatora Maro Kocković.

Kroz projekcije filmova na ovu temu, audiovizualne radionice, rasprave i susrete s filmskim aktivistima i zagovornicima prehrambenog suvereniteta tijekom festivala nastojat će se "dijagnosticirati stupanj prehrambenog suvereniteta Hrvatske".

Festival ima 5 sekcija - "Okušavanje", koje obuhvaća filmski natjecateljski dio i restrospektivu, Kino fokus u koji spadaju predavanje i susreti, Kino pokus s edukacijskim radionicama, potom Kino lokus koji obuhvaća ekološku proizvodnju te sekciju Neviđeno koja obuhvaća agro-arheološke biciklističke ture.

Među gostima na ovogodišnjem Kinookusu je talijanska organizacija Libera, koja predstavlja mrežu više od 1.200 udruga grupa i škola a publici će se predstaviti i gosti iz Bugarske okupljeni okupljeni oko Foodies koji se bave proizvodnjom visokokvalitetne hrane.

Na festivalu će se među ostalim predstaviti i pilot projekt zaštite vinkog lokaliteta Ponikve na Pelješću koje financira Europska komisija, gastrokultura zagorsko- krapisnek županije a predstavit će se i poznati istarski kuhar David Skok

(Hina) xddub ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙