FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori neskloni riziku

Autor: scvi
NEW YORK, 14. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Terminski indeksi na Wall Streetu danas ne bilježe veće promjene, jer investitori nisu skloni poduzimanju rizičnijih investicijskih odluka dok su cijene dionica nadomak rekordnih razina, a smjer Fedove monetarne politike i nadalje nejasan.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u minusu 19 bodova, S&P 500 1,5 boda, a tehnološki Nasdaq 2,25 bodova.

Tržište jednostavno nema smjernica. U proteklih mjesec dana S&P se kretao u uskom rasponu, a i obujam trgovanja vrlo je nizak.

Većina investitora želi čuti što će Fed poduzeti u rujnu, odnosno hoće li se odlučiti na smanjivanje programa otkupa državnih i korporativnih obveznica, vrijednog 85 milijardi eura mjesečno.

Mnogi nisu skloni poduzimati nikakve poteze, sve dok ne bude jasnije što će Fed poduzeti, pa se i danas očekuje mirno trgovanje na Wall Streetu.

Od makroekonomskih pokazatelja, očekuje se objava indeksa proizvođačkih cijena. Ekonomisti procjenjuju da je u srpnju porastao 0,3 posto.

Na europskim burzama, najnoviji podaci Eurostata o izlasku eurozone iz recesije poduprli su cijene dionica, koje se nalaze oko najviših razina u zadnjih 10 tjedana.

Trenutno je frankfurtski DAX u plusu 0,13 posto, a pariški CAC 0,31 posto, dok londonski Ftse stagnira.

U razdoblju od travnja do lipnja gospodarske aktivnosti u eurozoni i u EU porasle su za 0,3 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca, objavio je danas Eurostat.

To je nešto veći rast nego što se očekivalo. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjivali su da je gospodarstvo eurozone u drugom tromjesečju ostvarilo rast od 0,2 posto u razdoblju od travnja do kraja lipnja, pokazuje anketa Reutersa.

Također, ovime je eurozona i službeno izašla iz najdulje recesije u svojoj povijesti, koja je počela krajem 2011. godine.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙