FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 14. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

JELSA - Očekivanja ljudi na otocima su oduvijek bila opravdano visoka i sada su, s čim se i ja slažem, jer se na našim škojima ne može živjeti samo od turizma, a naročito ne od ovakvog kakav je trenutno u Jelsi i Starome Gradu, izjavio je predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović na proslavi Dana Općine i blagdana Velike Gospe u Jelsi na otoku Hvaru. Ta grana gospodarstva, kako je rekao, na ovom je području zapravo nedefinirana, hoteli su još uvijek ni tamo, ni amo, i u njih treba puno ulagati. Hvar tu nešto postiže, ali ni taj grad koji se diči s čak 145 godina turističke tradicije još nije tamo gdje bi trebao biti, izjavio je Milanović.

VINKOVCI - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) podupire prosvjede nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača, koji već osmi dan traju u većini kontinentalnih županija te poziva na daljnje razgovore između predstavnika seljačkih udruga i Ministarstva poljoprivrede te Vlade, rečeno je na konferenciji za novinare HDZ-a u Vinkovcima.

Potpredsjednik HDZ-a i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić optužio je Vladu da uslijed neimanja razvojnih planova i programa razvitka ruralnog prostora, selo i seljake vodi izravno u propast. "Ministar Tihomir Jakovina i Vlada nemaju strateške odrednice za razvoj poljoprivrede. Vlada reagira na odluke ministra koje su trenutačne i nemaju perspektivu", ocjenio je Galić dodajući kako su u takvom stanju poljoprivrednici prisiljeni na prosvjede, koji su za HDZ, osim što su očekivani, i legitimni.

RIJEKA - Hrvatska narodna stranka (HNS) protivi se davanju Zračne luke Rijeka u koncesiju u sadašnjem stanju te traži izdvajanje Krčkog mosta iz sustava Hrvatskih autocesta ako se provede moetizacija autocesta, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinstvo županijske primorsko-goranske organizacije stranke.

Član predsjedništva županijskog HNS-a Andrej Poropat kazao je da bi trebalo dati priliku sadašnjoj upravi riječke zračne luke, koja je uspjela ostvariti povećanje prometa, da iskoristi mogućnosti zračne luke u što većoj mjeri. Tek tada bi se moglo razmatrati koncesioniranje zračne luke sa znatno većom vrijednošću, kazao je.

ZAGREB - Na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova danas je u 11,45 sati tijekom obuke 11. naraštaja dragovoljnih ročnika smrtno stradao ročnik M.Z (1992.) iz okolice Našica, priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH). Na mjestu događaja su djelatnici Vojne policije te Državnog odvjetništva koji utvrđuju okolnosti stradavanja. Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Drago Lovrić formirao je povjerenstvo za utvrđivanje svih činjenica i okolnosti pod kojima je stradao dragovoljni ročnik, koje je na putu prema mjestu događaja.

ZAGREB - Cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u Hrvatskoj su u srpnju u odnosu na lipanj u prosjeku bile niže za 0,6 posto, a na godišnjoj razini, u odnosu na prošlogodišnji srpanj, više su za 2,3 posto, objavio je danas Državni zavod za statistiku. U godišnjem prosjeku pak cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena, više su za 3,8 posto.

ZAGREB - Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu izvijestio je danas kako u Hrvatskoj nema nestašica zaliha doza krvi za tranzuzijsko liječenje, osim u Splitu. "Do nestašice krvi u Splitu došlo je jer su akcije darivanja krvi bile slabije u odnosu na planirano. Nakon apela Zavoda za transfuzijsku medicinu Kliničke bolnice Split jučer je prikupljeno oko 100-tinjak doza od dobrovoljnih darivatelja krvi, a danas se očekuje još veći odaziv građana da daju krv", izjavila je za Hinu rukovoditeljica Službe za transfuzijsku medicinu dr. Melita Balija.

ZAGREB - U tijeku je najveća speleološka i znanstveno-istraživačka ekspedicija do sada organizirana u Hrvatskoj, u Lukinoj jami, najdubljoj jami na Dinaridima, a ronioci su dubinskim uronom došli do trenutno najniže točke u sifonskom jezeru koja se nalazi na oko 60 metara dubine od trenutne površine jezera. Predsjednik Zagrebačkog speleološkog saveza i član organizacijskog odbora ekspedicije Stipe Tutiš priopćio je kako su članovi te velike speleološke i znanstveno-istraživačke ekspedicije, koja je započela 2. kolovoza, došli do dna suhog dijela jame na oko 1380 metara dubine.

ZAGREB - Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Siniša Varga postao je predsjednik radne skupine „Disease management/E-health Working Group“ u organizaciji krovne organizacije za socijalno dobro i zdravstvenu zaštitu u Europi i u svijetu - Association Internationale de la Mutualité (AIM ). Svrha te radne skupine je razmjena informacija uz potporu projekata e-Zdravstva radi pronalaska novih načina za kvalitetnije upravljanja bolestima, priopćio je danas HZZO.

ZAGREB - U hrvatskom kampingu od otvaranja do sredine kolovoza ostvareno je otprilike jednak broj noćenja kao i lani, s time da je predsezona do 31. svibnja bila bolja, a dosadašnji glavni ljetni dio od 1. lipnja do 11. kolovoza nešto lošiji nego lani i to najviše zbog manje njemačkih kampista, ali se u Kamping udruženju Hrvatske (KUH) nadaju da će ostatak sezona ipak proteći sa zadovoljavajućim rezultatom. Doznaje se to iz KUH-a, čiji direktor ureda Adriano Palman za Hinu ističe da bi zadovoljavajući rezultat za kamping ove godine bio ponoviti rekordne lanjske rezultate.

DUBROVNIK - Nakon pet mjeseci radova jutros je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić otvorio novu gradsku ribarnicu na tržnici u Gružu. U obnovu ribarnice i njenu rekonstrukciju utrošeno je 6 milijuna kuna, a izgrađen je novi krov s termoizolacijom, izvedene nove instalacije, prostorije i sanitarni čvor, a radove izvela tvrtka Dom gradnja. Nova ribarnica ima 10 stolova, dužine po šest metara, a cijeli je prostor klimatiziran te će se riba prodavati na način da zadovoljava sve europske standarde.

ZAGREB - Na vezu u lučici Baćina, kod Ploča, sinoć je na motornoj jahti poljske zastave izbio požar, koji su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Ploče i nije se proširio na okolna plovila, a nije utvrđeno niti onečišćenje mora. U trenutku izbijanja požara na plovilu nije bilo posade.

ZAGREB - Šezdesetogodišnja francuska državljanka jučer je na jedrilici nedaleko od Mljeta teško ozlijedila ruku i zbog obilnog krvarenja organiziran je hitan medicinski prijevoz do Dubrovnika, priopćeno je danas iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Žena je teške ozljede ruke zadobila prilikom podizanja sidrenoga lanca na palubi jedrilice Paola, kod otoka Planjak.

SISAK - Nastavljajući rad na utvrđivanju okolnosti u kojima je sa subote na nedjelju iz spremnika goriva sisačke javne ustanove u kanalizaciju, a potom u rijeku Kupu iscurilo gorivo, službenici Policijske postaje Sisak završili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Siščana u dobi od 31 i 21 godine. Kako je priopćeno iz PU sisačko-moslavačke, utvrđeno je da su oni u pogonu stare kotlovnice demontirali i ukrali četiri protočna ventila sa spremnika goriva te se zbog uzgona tekućine, ulje za loženje izlilo u separator, a potom u kanalizaciju i Kupu.

ZAGREB- Dojava o požaru trave i niskoga raslinja između Baštice i Biljana Donjih zaprimljena je danas u 13,06 sati, a požar je izbio u blizini kuća, koje štite vatrogasci.

Kako su izvijestili zadarski vatrogasci na terenu je 12 djelatnika JVP Zadar s 5 vozila i 3 djelatnika JVP Benkovac s jednim vozilom.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙