FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen 4. memorijalni biciklistički ultramaraton

Autor: ddub
DUBROVNIK, 10. kolovoza 2013. (Hina) - Dolaskom u Dubrovnik danas je završen 4. biciklistički ultramaraton dužine 1150 kilometara koje je organizirala udruga 'Slavonskobrodski biciklist' iz Slavonskog Broda u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Sudionike ovog memorijalnog biciklističnog ultramaraton Ovčara-Knin-Dubrovnik na cilju u Dubrovniku dočekala je pročelnica za međugeneracijsku solidarnost branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije Nina Skurić te predsjednik županijske HVIDRE Vitomir Bajac.

Predsjednik Udruge 'Slavonskobrodski biciklist' Siniša Safunđić kazao je kako su na maratonu koji je krenuo s Ovčare, ove godine sudjelovalo 11 biciklista, od 56 koliko ih ima udruga.

"Krenuli smo s Ovčare, zatim smo stali u Okućanima, pa u Vojniću. Zatim smo u Slunju bili dva dana i tamo smo obilježili 'Oluju', nakon čega smo krenuli put sv. Roka. E onda smo došli do Sukošana, pa do Splita, zatim do Ploča i evo nas u Dubrovniku", kazao je Safundžić, dodavši kako im je najopasnije bilo voziti dionicu od Ploča do Dubrovnika.

Ovo je već četvrta godina zaredom da se održava ovakav bicklistički ultramaraton koji svake godine privuče nove pojedince. Ovaj put među 11 hrabrih biciklista, našli su se i jedan 16-godišnjak te jedan 67- godišnjak.

Nakon svečanog dočeka sudionici biciklističkog ultramaratona odali su počast hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, ispred spomenika braniteljima na Pilama.

(Hina) xddub ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙