FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konjički maratonci stigli u Križevce

Autor: nmau
KRIŽEVCI, 7. kolovoza 2013. (Hina) - Pod geslom "Tradicija prošlosti - potrebe budućnosti" šest konjanika Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Volodera danas je dojahalo do Križevaca, u sklopu 17. Konjičkog maratona te u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Konjanici su ovogodišnji maraton posvetili križevačkim ratnim postrojbama, posebno topnicima pod zapovijedanjem Željka Topolovca za njihov ogroman doprinos u Domovinskom ratu na zapadnoslavonskom bojištu.

Sudionike maratona pozdravio je zamjenik križevačkog gradonačelnika Tomislav Katanović, a o križevačkim postrojbama i njihovoj ulozi u Domovinskom ratu govorio je ratni zapovjednik Operativne grupe Posavina, brigadni general u miru Rudi Stipčić. Oni su položili vijenac na spomen obilježje hrvatskim braniteljima kod ulaza u nekadašnju križevačku vojarnu.

Voloderski konjanici jahali su Moslavinom, Prigorjem, Podravinom i Bilogorom, a maraton završavaju povratkom u svoje mjesto, 9. kolovoza.

(Hina) xnmau ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙