FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kutina i Križevci izložbama počeli obilježavati Dan pobjede

Autor: dpas
KUTINA, 1. kolovoza 2013. (Hina) - U spomen na poznatog kutinskog snimatelja Ivana Pavlovića Ripa danas je u kutinskoj knjižnici i čitaonici otvorena izložba fotografija "Kamerom u sedlu" i prikazan dokumentarni film "Topot konja – šapat voda".

Pritom je najavljen je ovogodišnji 17. konjanički maraton arapskih konja koji će se održati na Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja.

Pokrovitelj je Grad Popovača, a glavni organizator Udruga uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Volodera, uz osobitu potporu kutinskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Uz izložbu i pozdrav jahačima zamjenika gradonačelnika Kutine Josipa Marića priopćena su i njihova imena. To su Željko Petters, vođa konjanika, te Domagoj Petters, Marija Matason, Paola Tija Tutić, Dubravko Prekser i Tin Tvrdišević.

Foto izložba maratona s motivima od Baranje do Dubrovačkog primorja, u organizaciji ogranaka Matice hrvatske Križevaca i Kutine, večeras u 19 sati bit će otvorena i u Križevcima. Taj grad u srijedu 7. kolovoza središnji je domaćin dočeka konjanika. S razlogom, jer konjanici od 5 do 9. kolovoza dionice Moslavinom, Prigorjem, Podravinom i Bilogorom posvećuju topnicima s novljanske bojišnice 1991.

Topništvom je uspješno zapovijedao brigadir Željko Topolovec iz Križevaca. Na to će u prigodi dočeka na prostoru bivše križevačke vojarne podsjetiti i ratni zapovjednik Operativne grupe "Posavina" brigadni general u mirovini Rudi Stipčić.

(Hina) xdpas yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙