FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

Autor: dvla
ZAGREB, 10. kolovoza 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 12,30 sati.

LONDON

Dvadeset šest policajaca ozlijeđeno je u još jednoj noći sukoba u Belfastu, u prigodi republikanskog marša u spomen na 9. kolovoza 1971., dan kada su u Sjevernoj Irskoj počela uhićenja bez suđenja. Petorica policajaca su hospitalizirana, izvijestila je policija u Belfastu, pošto su napadnuta ciglama, metalnim predmetima, petardama i pivskim kriglama iz obližnjeg puba. Sukobi su izbili kada je više stotina prosvjednika pokušalo zaustaviti republikansku povorku u prosvjednom maršu protiv jedne od najpoznatijih i najviše osporavanih mjera u sjevernoirskom sukobu. Ozlijeđeno je i dvoje prolaznika a više automobila je zapaljeno. Policija je vodenim topovima i palicama pokušala rastjerati prosvjednike.

RIM

Šestero ilegalnih imigranata, najvjerojatnije iz Sirije, utopilo se a više od sto je spašeno u subotu po dolasku na plažu u Kataniji na Siciliji, izvijestili su lučka uprava, policija i karabinjeri. "Trupla su uočili zaposlenici hotela" u Playa di Cataniji, blizu velikog sicilijanskog grada, rekao je za France Presse čelnik lučke uprave, dodajući da su trupla pronađena u zoru. Po riječima istražitelja, na brodu je bilo oko 120 imigranata, među kojima žene i malena djeca. "Upravo prihvaćamo putnike iz malene ribarske brodice na kojoj su doplovili. Mislimo da su svi iz Sirije", dodao je čelnik koji nije mogao reći u kojoj luci su se ukrcali.

SYDNEY

Dva putnička zrakoplova sudarila su se u subotu na pisti u zračnoj luci u Melbourneu, pri čemu su oštećena ali nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, izvijestile su vlasti. Po prvim informacijama, Boeing 737 kompanije Virgin Australia zakvačio je, rulajući prije polijetanja, Airbus A320 kompanije Jetstar koji je prazan bio na stajanci i oštetio mu rep. Boeingu sa 175 putnika je oštećen vrh krila, rekli su inženjeri nakon prvog izvida u kojemu je šteta procijenjena na tri milijuna australskih dolara (dva milijuna eura) po zrakoplovu.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙