FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: skok potražnje

Autor: zpop
ZAGREB, 30. srpnja 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo značajniji rast ukupno prijavljene potražnje. Kako je istodobno i ponuda bilježila rast, premda ne tako snažan, još uvijek se njen iznos zadržao iznad razine ukupno prijavljenih potreba korsnika.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 110,49 milijuna kuna ili za oko 72 posto više no u ponedjeljak.

Istodobno se na strani ponude našlo 200,49 milijuna kuna, ili za oko 15 posto više no dan ranije.

Jedini je promet danas, u iznosu od 50,49 milijuna kuna, ostvaren plasmanom prekonoćnih pozajmica a pritom je kamatna stopa snižena sa 0,5 na 0,3 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 50,49 mlijuna kuna, a pritom je 60 milijuna kuna potražnje, zbog kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa pala je sa 2,5 na 0,3 posto.

Uz trgovinu kunama danas se na Tržištu novca trgovalo i devizma. Tako je na rok od tjedan dana plasirano 600 tisuća eura uz kamatnu stopu od 0,5 posto.

„U trgovanju na Tržištu novca Zagreb prijavljena potražnja za kratkoročnim pozajmicama zabilježila je porast u odnosu na prethodni dan. Istovremeno je i ponuda viškova likvidnosti blago porasla. Dio prijavljenih potreba sudionika, unatoč obilnoj ponudi, nije podmiren zbog kreditnih ograničenja. Prosječna dnevna kamatna stopa je smanjena.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙