FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: potražnja gotovo prepolovljena

Autor: zpop
ZAGREB, 29. srpnja 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo značajniji pad ukupno prijavljene potražnje, dok je istodobno ponuda novca bila tek nešto niža.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 64,29 milijuna kuna ili za oko 43 posto manje no u petak.

Istodobno se na strani ponude našlo 174,29 milijuna kuna, ili za oko 9,5 posto manje no na kraju proteklog tjedna.

Najviše je danas, u iznosu od 16,49 milijuna kuna, plasirano putem prekonoćnih pozajmica a pritom je kamatna stopa pala sa 1,04 na 0,5 posto.

Također je plasirano i 6,8 milijuna kuna ročnih pozajmica na rok od mjesec dana uz kamatnu stopu od čak 7 posto te milijun kuna pozajmica na rok duži od 3 mjeseca uz kamatu od 5 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 24,29 mlijuna kuna, a pritom je 40 milijuna kuna potražnje, zbog kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa porasla je sa 2,35 na 2,5 posto.

„Na Tržištu novca Zagreb danas je zabilježena skromna potražnja uz obilnu ponudu viškova. Unatoč visokoj ponudi kuna, potražnja za kunama tek je djelomično podmirena zbog ograničenja sudionika. Prosječna kamatna stopa zbog ročnih plasmana danas je porasla i iznosi 2,5%.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙