FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: pregled vijesti do 21 sat

Autor: dger
ZAGREB, 7. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat:

SPLIT - Pedesetak vatrogasaca večeras je brzom intervencijom uspjelo lokalizirati požar koji je planuo na Brdinama sjeveroistočno od Splita blizu naselja Kučine, a koji se kretao u smjeru Kamešnice. Opožareno je oko 4.000 četvornih metara površine mlade borove šume, ali vatra nije ugrozila naselja, doznaje se večeras u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. U gašenju požara sudjelovalo je 11 vatrogasnih vozila i jedan helikopter, a vatrogasci su i nakon njegove lokalizacije ostali dežurati na požarištu, rekli su u Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

PULA - Petnaest hektara guste trave i raslinja izgorjelo je u požaru koji je danas oko 12.30 sati izbio uz cestu Pula-Vodnjan, daleko od naselja, a širenju je pogodovao i jak vjetar, izvijestio je zapovjednik pulske javne vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović. U gašenju požara, koji je pod nadzor stavljen oko 15 sati sudjelovalo je četrdesetak vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Pula, DVD-a Vodnjan, Pula, Medulin, Fažana i Peroj s 15 vozila, a u gašenju je sudjelovao i jedan kanader. Vatrogasci su ostali na požarištu kako se vatra ne bi ponovo razbuktala, dok bi uzrok požara trebao utvrditi očevid. Drugi požar, puno manjih razmjera, izbio je oko 15 sati kod željezničke pruge pokraj Galižane i ubrzo je ugašen. Ondje su također gorjela trava i raslinje, no budući da je riječ o manjem požaru, gasili su ga samo pripadnici DVD-a Medulin.

ZAGREB - Pojedine marke cigareta od sutra će imati više cijene, pokazuju podaci Carinske uprave kojoj su trgovci prijavili nove maloprodajne cijene. Tako će od sutra za jednu kunu poskupjeti neke marke TDR-a i Philip Morrisa. Ministarstvo financija objavilo je nedavno da se cigarete mogu prodavati po višim maloprodajnim cijenama od naznačenih na duhanskoj markici, ali ne višim od zadnje prijavljene maloprodajne cijene. Državni inspektorat objavio je da svi trgovci koji imaju ili će staviti u maloprodaju cigarete označene markicama s nižom cijenom, trebaju o višoj cijeni na prikladan i dostupan način obavijestiti potrošače. Skuplje cigarete posljedica su uvođenja novih trošarina koje će postupno, u tri faze, rasti do kraja 2017., što će u konačnici dovesti do značajnijeg poskupljenja cigareta.

ZAGREB - Počasni predsjednik HSS-a i bivši saborski zastupnik Josip Torbar umro je u subotu u Zagrebu u 92. godini života, priopćio je danas HSS. Josip Torbar rođen je 24. lipnja 1922. u Zagrebu gdje je doktorirao na Pravnom fakultetu. Više od 45 godina proveo je u emigraciji, najviše u Južnoj Americi, SAD-u i na kraju u Rimu. Torbar je u emigraciji radio na organiziranju HSS-a, te je kao uski suradnik Vladka Mačeka i Jurja Krnjevića 1980. izabran za potpredsjednika i kasnije predsjednika Središnjeg odbora HSS-a u inozemstvu. Na ujediniteljskoj skupštini 1991. formalno je prenio ovlasti Središnjeg odbora na domovinski HSS, čime je osiguran formalno-pravni kontinuitet te stranke od utemeljenja 1904. U Hrvatsku se vratio 1993., a tri godine kasnije izabran je za počasnog predsjednika HSS-a. Na izborima 2000. izabran je za zastupnika u Saboru, gdje je bio član u odborima za vanjsku politiku, useljeništvo i međuparlamentarnu suradnju te član izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

KARLOVAC - Svečanim koncertom folklornih grupa iz Kanade, Nizozemske, Španjolske, Velike Britanije, Slovenije te domaćeg ansambla "Matija Gubec" danas je u Karlovcu u gradskom kazalištu Zorin dom počeo sedmodnevni Međunarodni festival folklora (MFF). Festival je otvorio direktor Željko Štajcer istaknuvši da ova manifestacija, koja se održava 16. put, približavanjem kulturnih posebnosti raznih zemalja omogućuje da Karlovac i dalje bude stjecište svjetske kulture i narodne baštine. Tijekom festivala 180 sudionika održat će 12 koncerata u Karlovcu, Topuskom i Dugoj Resi.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙