FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

tipTravel prvi hrvatski online magazin o turizmu i putovanjima

Autor: tmis
ZAGREB, 23. srpnja 2013. (Hina) - Magazin tipTravel kao prvi hrvatski online magazin o turizmu i putovanjima izašao je početkom ovog tjedna s ciljem promocije hrvatskog turizma i raznovrsnosti turističke ponude hrvatskih odredišta te informiranja, educiranja i savjetovanja čitatelja o svemu što Hrvatska nudi turistima, doznaje se iz zagrebačke tvrtke Tip Kreativa koja je magazin pokrenula.

Iako na hrvatskom online tržištu već postoji nekoliko turističkih magazina, časopisa i portala, tipTravel je za sada prvi turistički magazin koji izlazi samo u takvom e formatu, što je, kako objašnjava glavna urednica Željka Kunštek, potvrdilo i njihovo istraživanje prije pokretanja magazina.

Za to su se odlučili s obzirom da je Hrvatska turistička zemlja u koju turisti sve više dolaze informirajući se i rezervirajući svoj boravak putem interneta, ali i jer su e-magazini sve prisutniji u svjetskoj turističkoj industriji kao sve važniji alat promocije, ističe Kunštek.

Magazin tipTravel za sada će izlaziti kao dvomjesečnik na hrvatskom i engleskom jeziku, u planu je prijevod i na neke druge svjetske jezike, a može se čitati na svim uređajima, od stolnog računala do smartphonea i tableta.

Koncepcijski magazin se sastoji od autorskih reportaža i fotografija iz Hrvatske i europskih i svjetskih turističkih odredišta, vijesti iz turističkog sektora, najava događanja i manifestacija u Hrvatskoj, zanimljivosti i korisnih informacija iz svijeta putovanja i gastronomije te savjeta i preporuka 'iz prve ruke'.

Namijenjen je domaćim i stranim turistima, strancima u Hrvatskoj i hrvatskim građanima u inozemstvu, kao i svim ljubiteljima putovanja, a u prvom broju uz predstavljanje Crikvenice, Zagreba, Vinkovaca, Ugljana i grčkog Santorinija donosi i intervju s ministrom turizma Darkom Lorencinom čije je ministarstvo dalo i podršku tom magazinu.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙