FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inicijativa MINT-a za kamp odmorišta i izvan turističkih zona

Autor: tmis
ZAGREB, 1. srpnja 2013. (Hina) - Ministarstvo turizma u dopisu svim županima, Udruzi gradova te predstojnicima ureda državne uprave iniciralo je poticanje razvoja, planiranje, gradnju i otvaranje kamp odmorišta i izvan T3 turističkih zona odnosno i u gradovima, manjim mjestima, uz prometnice i na drugim pogodnim lokacijama.

To do sada nije bilo moguće, a tu novu inicijativu Ministarstvo turizma potaknulo je u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma koja do 2020. predviđa dodatno jačanje turističke ponude pa i kamping segmenta, ističu iz Ministarstva turizma.

Objašnjenje za takvu inicijativu nalaze u činjenicama da je u Hrvatskoj sve više stranih i domaćih turista koji putuju kamperima/mobilnim kućicama i ne žele smještaj i boravak u kampu nego traže mjesta za kraći odmor, a sve je više i kampista koji otkrivaju kontinentalni dio zemlje i takva su im odmorišta važna.

Iz Ministarstava napominju i da se ovaj tip ponude nije dovoljno razvio zbog dosadašnjeg tumačenja da se kamp odmorišta mogu graditi samo u turističkim zonama pa ih je sada samo dva takva u Hrvatskoj.

Povodom te inicijative ministar turizma Darko Lorencin je istaknuo da su kamp odmorišta i u cijeloj Europi sve važniji dio kamping infrastrukture koji je trenutno dosegao brojku oko šest tisuća te u tome vidi veliki potencijal za razvoj, posebno u segmentu ruralnih kamp odmorišta.

Kamp odmorišta definirana su propisom Ministarstva turizma kao objekti u kojima se pružaju usluge kampiranja za noćenje i kraći odmor s vlastitom pokretnom opremom za kampiranje.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙