FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 17. srpnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati

BOGOTA - Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale ATP teniskog turnira u Bogoti nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedio trećeg nositelja Nizozemca Igora Sijslinga 6-3, 7-6 (14). Bio je to prvi međusobni ogled 'diva sa Šalate' i 25-godišnjeg Nizozemca, inače 55. tenisača svijeta. Karlovića u četvrtfinalu očekuje pobjednik dvoboja između Francuza Adriana Mannarina i Dominikanca Victora Estrella Burgosa.

SPLIT - Trener splitskog Hajduka Igor Tudor poručio je kako je njegova momčad favorit u sutrašnjoj prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige protiv makedonskog predstavnika Turnova na Poljudu, ali i upozorio je Hajduk ranijih godina u sličnim utakmicama znao ispasti od autsajdera. "Na meni kao treneru je da probudim svijest kod igrača Hajduka o tome da ponekad papirnati favoriti ne prolaze", rekao je Tudor danas kasno poslijepodne na konferenciji za novinare na Poljudu. Dodao je kako je svjestan da uloga favorita znade biti i opasna.

Sutrašnju utakmicu protiv Turnova, Hajduk će igrati pred praznim tribinama na Poljudu jer je Uefa zbog nedoličnog ponašanja navijača kaznila splitsku momčad odigravanjem jedne europske utakmice na Poljudu bez publike. Tudor je rekao kako nije isto igrati pred praznim tribinama, jer je poznato što navijači Hajduka znače toj momčadi. "Nastojat ćemo da se to ne osjeti u našem nastupu tako da se plasiramo u iduće pretkolo Europske lige i tako omogućimo još jednu europsku utakmicu na Poljudu na koju će moći doći naši navijači", kazao je Tudor.

Tudor će u sutrašnjoj utakmici protiv makedonskog Turnova debitirati kao trener Hajduka u nekoj službenoj međunarodnoj utakmici, ali je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao kako zbog te činjenice nema nikakav poseban osjećaj.

RIJEKA - Nakon okupljanja na Kantridi ekipa Rijeke krenula je za Fužine gdje će odraditi posljednji trening prije sutrašnje utakmice drugog prekola Europske lige protiv velškog Prestatyn Towna. "Motiva ne nedostaje, protivnik se iznimno respektira, a igrači maksimalno ozbiljno ulaze u sutrašnji ogled," naglasio je trener Rijeke slovenski stručnjak Matjaž Kek, te dodao: "Europa nam je bila veliki cilj, a sada je pred vratima. Cilj nam je sada biti bolji u dvije utakmice od velškog predstavnika, koji je napravio veliko iznenađenje eliminiravši Latvijce. Idemo u utakmicu bez podcjenjivanja, bez razmišljanja 'lako ćemo', a vjerujem da tako i moji igrači razmišljaju. Odlična atmosfera na Kantridi sigurno će ih motivirati da daju najbolje od sebe." Na novinarskoj konferenciji bio je i Ivan Tomečak koji je ovoga ljeta stigao na Kantridu iz zagrebačkog Dinama. "Jedva čekam da utakmica počne. Ekipa je spremna, igrači se raduju punim tribinama i podršci vjernih navijača. Svaki igrač dat će stopedest posto sebe i uz koncentraciju, dobru igru, rezultat neće izostati. Svakako je bitno da u Wales idemo sa što većom gol razlikom," poručio je Tomečak.

ZAGREB - Nogometaši Lokomotive doputovali su u Minsk gdje ih sutra očekuje prva utakmica 2. pretkola Europske lige protiv tamošnjeg Dinama. Bit će to 'Lokosima' prva europska utakmica u stogodišnjoj povijesti kluba u kojoj žele pokazati da nisu slučajno izborili plasman u Europu. "Nema nikakvog pritiska, mi uživamo u nogometu. Nastup u Europi predstavljat će užitak i dodatni motiv, a ne pritisak. Prije godinu dana svi bi se smijali na spomen eventualnog nastupa Lokomotive u Europi, a sada smo tu. Sretni smo zbog toga i sada želimo pokazati da imamo kvalitetu i uz malo sreće u Minsku možemo ostvariti pozitivan rezultat," poručio je trener Lokomotive Tomislav Ivković. Starteg zagrebačkog kluba smatra kako njegove odabranike očekuje 'šahovska utakmica'.

"Dinamo je favorit, njihovo je prvenstvo u tijeku, odigrali su 17 prvenstvenih utakmica plus dvije utakmice prvog pretkola Europske lige. Međutim zbog toga što su favoriti na papiru na njima je i pritisak da moraju proći dalje. Imaju dobre pojedince, ali uz sve svoje kvalitete imaju i neke slabosti koje ćemo mi nastojati iskoristiti na najbolji mogući način."

TALLINN - U susretu posljednjeg kola drugog kruga Europskog košarkaškog U-20 prvenstva u Tallinnu reprezentacija Hrvatske je izgubila od Litve 65:70 (14:14, 13:19, 20:19, 18:18) i oprostila se od plasmana u četvrtfinale. Hrvatskoj je odmogla i pobjeda Crne Gore protiv Njemačke 75:64, koja je značila da odabranici Damira Milačića moraju pobijediti Litvu s najmanje 15 koševa razlike kako bi ostali u igri za odličja. Bio je to ipak nemoguć zadatak. Hrvatski košarkaši dobro su otvorili utakmicu. Tijekom prve dionice imali su i pet koševa viška (12:7), no Litva je uzvratila serijom 7:0. Otvaranje druge dionice donijelo je izjednačenu igru, no u zadnje tri minute Litva je pobjegla na plus sedam (33:26). Sredinom treće četvrtfine Hrvatska je uspjela izjednačiti (42:42), a potom i povesti (47:45), no bilo je to i jedino naše vodstvo u tom periodu igre. Četiri minute prije kraja utakmice Litva je došla do 12 koševa prednosti (61:49) i do konca susreta naši su igrači uspjeli tek ublažiti poraz. Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Luka Pandurić i Domagoj Samac sa po 13 koševa, dok je Henrik Širko dodao 12 koševa. U suparničkim redovima najbolji su bili Vaidas Kariniauskas sa 24, Martynas Paliukenas sa 16 koševa.

ZAGREB - Sportska inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta posljednjih nekoliko dana pregledava dokumentaciju i poslovanje Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), a u Kući nogometa pozdravljaju njezin rad uvjereni kako će 'skinuti upitnike u poslovanju nogometne organizacije'. Iz HNS-a su potvrdili za Hinu kako je sportska inspekcija posjetila Savez kako bi pregledala dokumentaciju i dobila uvid u poslovanje i funkcioniranje HNS-a. Naglasili su kako je HNS na dispoziciji inspektorima za sva pitanja, a sportska inspekcija je dobrodošla. "Pozdravljamo sportsku inspekciju jer vjerujemo kako će urediti stanje u sportu, ali i da će skinuti upitnike oko poslovanje onih sportskih subjekata koji sve rade po propisima, a uvjereni smo da je HNS među takvima," poručili su iz krovne kuće hrvatskog nogometa.

PARIZ - Britanski biciklist Christopher Froome korak je bliže ukupnoj pobjedi na Tour de Franceu, nakon što je pobijedio u današnjoj 17. etapi, 32. kilometara dugačkom kronometru od Embruna do Chorgesa. Froome je za devet sekundi pobijedio glavnog konkurenta za naslov Španjolca Alberta Contadora, dok je treće mjesto sa deset sekundi zaostatka zauzeo Španjolac Joaquim Rodriguez. Froome četiri etape prije kraja utrke ima više od četiri i pol minute prednosti pred Contadorom i Čehom Romanom Kreuzigerom.

RIM - Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis otkrio je kako talijanski nogometni doprvak u ovom prijelaznom roku ima budžet od 124.5 milijuna eura za dovođenje igrača. "Imali smo 60 milijuna eura za pojačanja, a kako smo prodajom Edisona Cavanija zaradili 64.5 milijuna eura dolazimo do spomenute brojke. Potrudit ćemo se da to investiramo pametno i mudro," kazao je De Laurentiis talijanskim medijima. Napoli je ovoga ljeta na pojačanja već potrošio oko 30 milijuna eura. Iz PSV Eindhovena je za 9.7 milijuna eura doveden Dries Mertens, iz Real Madrida je stigao José María Callejón (9.5), a iz Santosa Rafael (5.5). Pred vratima stadion San Paolo je još jedan igrač 'Kraljevskog kluba' Raul Albion. Napoli ima i novog trenera, momčad je preuzeo Rafael Benítez nakon što je Walter Mazzarri otišao u Inter.

MOSKVA - Ruska antidopinška agencija je suspendirala petero sportaša koji su pali na dopinškim pregledima nakon nacionalnih prvenstava. Pozitivno je bilo troje plivača Igor Ahljustin, Mihail Dovgaljuk i Anton Komlev, te dvoje biciklista Andrej Ruskič i Jekaterina Koroljeva. Nije objavljeno na koje su stimulanse bili pozitivni, a privremeno su svi suspendirani dok se ne obave i 'B' nalazi.

ZURICH - Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter predložio je da se Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru organizira u zimi kako bi se izbjegle velike vrućine koje ljeti vladaju u toj zemlji. "Ukoliko želite da ljudi uživaju u svjetskom prvenstvu onda nećete igrati tijekom ljeta. Možete ohladiti stadione, ali ne i cijelu zemlju," kazao je Blatter na konferenciji posvećenoj sportu, medijima i ekonomiji u austrijskom Goingu. Predsjednik Fife smatra kako ima dovoljno vremena za 'promjenu termina održavanja World Cupa'.

Nedavno se i Šef medicinske komisije FIFA-e Michel Houg izjasnio protiv World Cupa u doba ljetnih vrućina u Kataru. Premda su domaćini najavili kako će stadioni biti klimatizirani na ugodnih 21 stupnjeva Celzijusa, Houg je iskazao zabrinutost.

"Što će se dogoditi s navijačima koji će po velikim vrućinama dolaziti na stadion, a tamo će ih dočekati hladnoća. To je opasno za život," smatra Houg.

LONDON - Engleski nogometni premierligaš Chelsea poslao je službenu ponudu Manchester Unitedu za napadača Waynea Rooneyja vrijednu 23 milijuna eura, što su na Old Traffordu sa smiješkom odbili. Nagađa se kako će 'Bluesi' uskoro 'podebljati' ponudu jer Jose Mourinho označio Rooneyja kao glavno pojačanje uoči nove sezone. "Nemamo što skrivati, želim Rooneya. Sada je sve na Unitedu," potvrdio je Mourinho.

Dio medija nagađa kako je Mourinho pokušao smanjiti odštetni zahtjev ponudivši Juana Matu i Davida Luiza, no portugalski stručnjak je to demantirao. "U našoj ponudi se ne spominju nikakvi igrači izuzev Waynea," bio je jasan Mourinho.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙