FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi sastanak Kerryja i Abasa, Izrael odobrio novu gradnju

Autor: vmrs
AMAN/RAMALAH, 17. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas u srijedu se sastao s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem, a Izrael je istodobno na Zapadnoj obali odobrio gradnju novog naselja što bi moglo ugroziti američki pokušaj da Abasa nagovori na nastavak mirovnih pregovora.

Kerryjev sastanak s Abasom u jordanskome glavnome gradu Amanu drugi je u dva dana. U četvrtak slijedi, objavio je jedan palestinski dužnosnik, Abasovo informiranje drugih čelnika PLO-a o američkim prijedlozima, kako bi donijeli odluku o tome treba li nastaviti pregovore s Izraelom.

Ni SAD ni palestinski dužnosnici nisu objavili pojedinosti o razgovorima Abasa i Kerryja koji je od veljače kad je postao američki državni tajnik, već šesti put na Bliskome istoku.

Ni Izrael nije ovaj tjedan mnogo objavio, osim koraka koji je u suprotnosti s američkim mirovnim naporima. Židovska je država u srijedu odobrila gradnju 732 nove kuće u Modiin Ilitu, naselju na posla puta od Jeruzalema do Tel Aviva.

Abas je rekao da gradnja mora prestati prije nastavka pregovora koji su prestali 2010. upravo zbog toga pitanja. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvao ga je da se vrati pregovorima bez postavljanja uvjeta.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙