FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry produžio svoju bliskoistočnu mirovnu misiju

Autor: akoz
JERUZALEM, 29. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Državni tajnik ASAD-a John Kerry u subotu je produžio svoju bliskoistočnu mirovnu misiju kako bi nastavio razgovore u Amanu i Jeruzalemu o oživljavanju pregovora između Palestinaca i Izraelaca.

Nakon što je otkazao planirani posjet Abu Dhabiju Kerry je iz Jeruzalema odletio u jordansku prijestolnicu Aman na još jedan sastanak s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom. Kasnije u subotu bi se trebao vratiti u Jeruzalem i sastati s izraelskim dužnosnicima.

"Nećemo moći posjetiti Abu Dabi jer još traju sastanci državnog tajnika Kerryja o mirovnom procesu u Jeruzalemu i Amanu", rekla je glasnogovornica State Departmenta Marie Harf i dodala da se Kerry ispričao Ujedinjenim Arapskim Emiratima zbog promjene plana.

Izraelski dužnosnik uključen u razgovoru rekao je da bi Kerryjev posjet mogao uroditi najavom sastanka izraelskih i palestinskih izaslanika pod pokroviteljstvom SAD-a i Jordana.

"Postoji takva mogućnost no to nije sigurno", rekao je neimenovani dužnosnik agenciji Reuters a dužnosnici SAD-a nisu željeli komentirati informaciju.

Palestinski pregovarač Saeb Erekat dočekao je Kerryja u subotu u Abasovoj rezidenciji u Amanu a potom im se pridružio i palestinski predsjednik. Abas i Kerry su se sastali u Amanu manje od 24 sata ranije.

Erekat je pitao kako su protekli Kerryjevi susreti s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i predsjednikom Shimonom Peresom u petak a Kerry je odgovorio da su "bili dobri" i "vrlo zanimljivi".

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙