FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry smatra mir na Bliskom istoku "mogućim", ali "teškim"

Autor: bnov
AMAN, 26. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik John Kerry kazao je u srijedu kako vjeruje u volju za mirom izraelskih i palestinskih čelnika priznajući, istodobno, teškoće na putu do tog cilja, koje se ogledaju i u najavi gradnje 69 novih stanova u naselju u Istočnom Jeruzalemu.

"Ne bih bio ondje u ovom trenutku da nemam osjećaj da je to moguće", izjavio je Kerry u Kuvajtu, posljednjoj etapi arapske turneje posvećene usklađivanju napora za pomoć sirijskim ustanicima, prije nego što u Jordanu večeras započne peti posjet Bliskom istoku od stupanja na dužnost u veljači.

"No, teško je, svi znamo koliko je to teško", naglasio je, pozivajući na "što brži" napredak prema pregovorima.

Američki državni tajnik izrazio je "povjerenje u ozbiljnost preuzetih obveza" izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

Po dolasku u Aman trebao bi ga primiti kralj Abdulah II., potom bi se trebao susresti s Netanyahuom u Jeruzalemu te se u petak vratiti u Aman, gdje će razgovarati s Abasom.

Palestinska čelnica Hanane Ašraui optužila je u srijedu Izrael da odgovara na američke mirovne napore nastavkom naseljavanja nakon što je gradska uprava Jeruzalema odobrila 69 novih stanova u naselju u Istočnom Jeruzalemu.

"Izrael državnom tajniku Johnu Kerryju šalje poruku za porukom da je naseljavanje njegov odgovor na svaku mirovnu inicijativu", izjavila je Ašraui, članica Izvršnog odbora PLO-a.

(Hina) xbnš ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙