FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry će posjetiti Jordan, tema izraelsko-palestinski mirovni proces

Autor: bcav
WASHINGTON, 15. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki državni tajnik John Kerry upoznat će arapske dužnosnike u srijedu u Jordanu sa svojim nastojanjima za oživljavanje izraelsko-palestinskih mirovnih pregovora, objavio je u ponedjeljak State Department ne navodeći je li na pomolu mogući nastavak.

Kerry će u ponedjeljak navečer odletjeti prema Ammanu gdje će se sastati s dužnosnicima Jordana i Arapske lige koja je 2002. predložila mirovni plan nudeći puno priznanje Izraela ako se povuče na granice prije rata 1967. i prihvati "pravedno rješenje" za palestinske izbjeglice.

Palestinski dužnosnik u Ramallahu rekao je da će se palestinski predsjednik Mahmoud Abbas susresti s Kerryem u Ammanu u utorak ili srijedu i razgovarati o njegovu planu nastavka mirovnih pregovora.

Glasnogovornica State Departmenta u Washingtonu Jen Psaki nije željela komentirati hoće li se Kerry sastati s palestinskim i izraelskim dužnosnicima, kao ni nagađanja da bi se pregovori, koji su propali 2010., ubrzo mogli nastaviti.

Ipak je dala naslutiti da Kerry vidi prostor za napredak. "Državni tajnik ne bi išao nazad u regiju kada ne bi vidio priliku za napredak...o ovome trenutku ne mogu govoriti o drugim najavama ili predviđanjima", rekla je Psaki.

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙