FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 30. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB

Izaslanstvo hrvatske Vlade predvođeno predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem te ministrima unutrašnjih poslova Rankom Ostojićem i obrane Antom Kotromanovićem i brojno izaslanstvo udruga proizašlih iz Domovinskog rata položilo je danas vijenac kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj kako bi im odali počast u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Hrvatski branitelji najzaslužniji su da smo ovo doživjeli i za sve ono što nas od sutra čeka, kazao je nakon polaganja vijenaca ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić. "Danas se s ponosom prisjećamo hrvatskih branitelja koji su 90-ih imali upravo ovu viziju, slobodu, sigurnost i blagostanje. Slobodu su nam osigurali hrvatski branitelji, sigurnost smo dobili ulaskom u NATO savez a blagostanje bi trebalo nastupiti od sutra, ali tu mi trebamo učiniti puno", istaknuo je. Na upit novinara kakvu poruku Hrvatska šalje susjedima u regiji, Matić je odgovorio: "Neka sljede naš put. On nije lagan, to su vidjeli, nije ni kratak, ali ako se potrude i ako si daju truda doći će i oni do ovoga koraka", rekao je Matić.

RUPA

Susret pod nazivom "Ususret Europskoj uniji", održan jutros na graničnom prijelazu Rupa na hrvatsko-slovenskoj granici, okupio je lokalne i regionalne čelnike iz Hrvatske i Slovenije. Na sastanku su bili gradonačelnici i načelnici općina Primorsko-goranske županije, predstavnici MUP-a, zastupnici iz Hrvatskog sabora i slovenskog parlamenta te drugi uzvanici i građani. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je da se nada da tu ubuduće više nikad neće biti granični prijelaz. Granica je tu uvijek bila ali smo se mi, građani, nastojali spajati, rekao je. Istaknuo je da je hrvatski put u EU bio težak, jer je počeo još u Domovinskom ratu. Mario Ćiković, načelnik općine Matulji, na čijem području se nalazi Rupa, istaknuo je da je granica na tom području donijela mnogo problema te izrazio nadu da će oni sada biti uklonjeni. Gradonačelnik Ilirske Bistrice u Sloveniji Emil Rojc istaknuo je da je taj grad bio teško pogođen uspostavom granice s Hrvatskom, te je pozvao na zajedničko korištenje europskih fondova. Zastupnica u slovenskom parlamentu Kristina Valenčič naglasila je da je ulazak Hrvatske u EU i slovenski interes. Predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti s obje strane granice razmjenili su zastave te je pripremljena zastava EU koja će se u ponoć podići na graničnom prijlazu.

VINKOVCI

Dvojica mladića su poginula, a troje mladih su teže ozlijeđeni u prometnoj nesreći koja se rano jutros, nešto poslije četiri sata, dogodila na lokalnoj cesti između Drenovaca i Soljana, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija. Do nesreće je došlo u trenutku kada je 19-godišnji vozač automobilom “volkswagen golf“ županjskih registracijskih oznaka, u kojem se nalazilo pet osoba, ušao u zavoj neprilagođenom brzinom i sletio u odvodni kanal. Na mjestu nesreće su preminuli 20-godišnjak iz Drenovaca i 18-godišnjak također iz Drenovaca, koji su bili putnici u vozilu, a vozač i još dvoje 18-godišnjaka iz Drenovaca teže su ozlijeđeni. Povrijeđene osobe su vozilima hitne medicinske pomoći Županja prevezene u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima.

SPLIT

Splitski i trogirski policajci imali su pune ruke posla u prvim satima nedjelje, kada je u dvije tučnjave ozlijeđeno više osoba. Kako je izvijestila splitsko-dalmatinska Policijska uprava, prvo je u Trogiru u 2,45 sati ispred ugostiteljskog objekta na Obali kralja Zvonimira u međusobnom sukobu ozlijeđeno više osoba, od kojih jedna ima ubodne rane. Oko četiri sata u jednom stanu u splitskoj Kopilici potuklo se više osoba. Neslužbeno se doznaje kako su u stan koje koriste dvije osobe došla tri njima poznata muškarca, uslijedila je svađa a onda i fizički sukob u kojem su dvije osobe ozlijeđene. Navodno se radi također s ubodnim ranama. Ozlijeđeni su odvezeni u splitsku bolnicu.

SPLIT

Poljski državljanin (36) poginuo je kasno sinoć u Trogiru nakon što je sa zida pao na cestu gdje je na njega naletio automobil, doznaje se jutros u splitskoj policiji. U 23,45 sati Poljak je pao sa zida na kolnik Ulice kralja Tomislava, gdje je na njega naletjelo osobno vozilo marke "mazda" kojim je upravljao 26-godišnjak. Poljak je preminuo na mjestu događaja. Očevid je uz policiju obavio Općinski državni odvjetnik.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙