FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ će učiniti sve da se izbori za Osječko-baranjsku županiju ne ponavljaju

Autor: vsik
OSIJEK, 4. srpnja 2013.(Hina) - Hrvatska demokratska zajednica Osječko-baranjske županije učinit će sve da se izbori u Osječko-baranjskoj županiji ne ponavljaju, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare njezin predsjednik Davorin Bubalović.

Do sada su propala dva pokušaja konstituiranja osječko-baranjske Županijske skupštine jer HDSSB, koji ima većinu od 24 vijećnika, nije uspio skupiti potrebnu većinu od 28 vijećnika. HDSSB-u su prešla dva vijećnika HSP-a dr. Ante Starčevića, koji su bili u koaliciji s HDZ-om, jer su, kako su istaknuli, nezadovljni što je na gradskoj razini HDZ ušao u neprincipijelnu koaliciju sa SDP-om. Tri vijećnika laburista, od kojih je jedan trebao biti kandidat za predsjednika Županijske skupštine, ali je večer prije sjednice završio u bolnici, izjavili su da bi poduprli taj prijedlog ako se ostvari stranački konsenzus.

Predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije Davorin Bubalović izvijestio je da su danas održani pregovori s osječko-baranjskim županom i predsjednikom HDSSB-a Vladimirom Šišljagićem.

Na novinarsko pitanje znači li to pomirbu tih dviju stranaka, odgovorio je kako na takav način nisu razgovarali te da će župan sigurno razgovarati i s drugim strankama, što je njegovo legitimno pravo jer želi da se konstituira Županijska skuština. Potvrdio je da će kandidat HDZ-a za predsjednika Županijske skupštine biti Goran Ivanović, koji je u drugome izbornom krugu županu Šišljagiću bio protukandidat.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Goran Ivanović rekao je kako nije pošteno prema biračima koji izaberu jednu opciju stvarati neprirodne koalicije, pri čemu je osudio političke ucjene "malih stranaka ili pojedinaca koji se koriste pozicijom da samim tim što su 'vaga' odlučuju o vijećničkoj većini".

Po riječima Davorina Bubalovića, sljedeća konstituirajuća sjednica osječko-baranjske Županijske skupštine održat će se najvjerojatnije 15. srpnja. Ako propadne taj pokušaj, zna se da slijedi ponavljanje izbora, a to je nepošteno prema biračima, među ostalim i zbog troškova, rekao je.

(Hina) xvsik ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙