FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrkić: početi raditi na korist građana

Autor: ivuc
OSIJEK, 26. lipnja 2013.(Hina) - Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić izjavio je danas kako je konstituiranjem osječkoga Gradskog vijeća završen posao nakon kojega treba početi raditi na korist građana.

Na konstituirajućoj sjednici za novoga predsjednika Gradskog vijeća većinom glasova izabran je nezavisni vijećnik Anto Đapić, a za potpredsjednike Drago Šerić (HSU) i Bruno Zorić (Hrvatski laburisti).

Na završetku sjednice Vrkić je rekao vijećnicima kako se, nakon ustroja nove vlasti te promjena u gradskim poduzećima, treba posvetiti realizaciji programa, pri čemu je pozvao predstavnike većine, ali i oporbe, da mu predlože programe koje su zastupali tijekom predizborne kampanje.

Otvoren sam za razgovore jer - ako želim biti gradonačelnik svih građana - moram uvažavati sve ideje i klasificirati ih samo po vrijednosti i profesionalnosti, poručio je Vrkić.

Dodao je kako je gradu potrebna ozbiljna i odgovorna razvojna koncepcija te da promjene ne doživljava samo kao promjenu vlasti, nego promjenu ideja i odnosa, u čemu očekuje i doprinos Gradskog vijeća.

Vijećnik HDZ-a Damir Kramarić izjavio je novinarima nakon sjednice kako nema nikakve koalicije SDP-a i HDZ-a u Gradskom vijeću, za što su ih prozvali vijećnici HDSSB-a, nego je riječ o "projektnoj potpori nezavisnome gradonačelničkom kandidatu i sadašnjem gradonačelniku Ivici Vrkiću".

Na novinarsko pitanje kako središnjica stranke gleda na suradnju HDZ-a s ostalim strankama većine u Gradskome vijeću, Kramarić je odgovorio da je stajalište središnjice i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da lokalne organizacije "imaju odriješene ruke" i da se rezultati izbora moraju poštovati.

Vidjet ćemo što će biti na idućim sjednicama Gradskog vijeća i kako ćemo se ponašati. Imamo svoje projekte koje smo zastupali i koje ćemo zastupati, poručio je Kramarić.

(Hina) xivuc ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙