FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Huis: članovi mojeg izbornog tima dobivaju otkaz

Autor: ivuc
OSIJEK, 2. srpnja 2013.(Hina) - Predsjednik belišćanskoga HDZ-a i gradonačelnički kandidat te stranke na lokalnim izborima Dinko Huis izjavio je danas u Belišću kako je pet članova njegova izbornog tima, među kojima i njegova kandidatkinja za dogradonačelnicu, u prvim trenutcima mandata novoga gradonačelnika Dinka Burića (HDSSB) dobilo otkaz ugovora o radu.

Na konferenciji za novinare Huis je rekao kako je riječ o osobama zaposlenima u lokalnoj Udruzi umirovljenika, angažiranima na programu Ministarstva socijalne politike i mladih, koje je s gradom sklopilo ugovor o njegovoj provedbi koju je grad povjerio toj udruzi.

Istaknuo je kako su se odlučili reagirati jer je od 12 zaposlenika otkaz ugovora o radu dobilo pet osoba koje su bile dio njegova izbornoga tima ili su ga podupirale, među kojima voditeljica programa i njegova kandidatkinja za dogradonačelnicu Gordana Papišta.

Ocijenio je kako je riječ o zaposlenicima na čiji rad dosad nije bilo prigovora te da se tako šalje loša poruka cijeloj zajednici, posebice jer su izbori u Belišću, s obzirom na žalbe o kojima je odlučivao i Ustavni sud, trajali najdulje u Hrvatskoj.

Na novinarsko pitanje vidi li u tome oblik političkog revanšizma, Huis je odgovorio kako prepušta građanima da o tome prosude.

U drugome krugu lokalnih izbora 2. lipnja Huis je s razlikom od četiri glasa pobijedio Burića, a pošto je HDSSB tražio ponovno prebrojavanje glasova, razlika je bila samo jedan glas.

Nakon žalbe HDSSB-a, zbog uočenih nepravilnosti, Ustavni sud poništio je izbore na dva biračka mjesta, a nakon ponovljenoga glasovanja 16. lipnja Burić je pobijedio s razlikom od 40 glasova.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙