FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013: Sažetak desetog, posljednjeg, natjecateljskog dana na MI

Autor: adrp
MERSIN, 30. lipnja 2013. (Hina) - Desetog, posljednjeg natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, Hrvatska je osvojila srebrnu i brončanu medalju i to obje u kolektivnim sportovima. Srebro je osvojila muška rukometna reprezentacija koja je u finalu poražena od Egipta 23:28 (11:14), dok su broncu zaslužile odbojkašice koje su u pet setova pobijedile Sloveniju 3:2 (19:25, 25:22, 25:22, 14:25, 15:13).

Hrvatska muška rukometna reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama nakon što je u finalnom susretu izgubila od Egipta 23:28 (11:14). Hrvatska je u natjecanju po skupinama bila bolja od Egipta (28:25) no finalnom susretu naša mlada ekipa, koja je u Tursku doputovala bez pravih priprema, nije se mogla nositi protiv praktički najjačeg sastava Egipta.

"Ovo je bio jedan od najjačih rukometnih turnira na MI u posljednjih deset godina. Egipat se mjesec dana pripremao samo za ovo natjecanje, dok smo mi došli u Tursku praktički bez prtavih treninga. Ostvarili smo veliki rezultat i možemo biti ponosni. Mogu drugi misliti o tome što žele," kazao je Goluža.

Mlade hrvatske odbojkašice osvojile su brončanu medalju na Mediteranskim igrama u Mersinu nakon što su u dramatičnom susretu nakon pet setova pobijedile Sloveniju 3:2 (19:25, 25:22, 25:22, 14:25, 15:13). Hrvatske odbojkašice su tako obranile broncu osvojenu 2009. u Pescari, te osvojile ukupno treće odličje za žensku odbojku na MI nakon zlata iz 1993. godine.

"Bila je to prava sportska drama. Slovenija je nešto kvalitetnija, međutim mi smo sve nadoknadili srcem," kazao je izbornik odbojkaške reprezentacije Igor Lovrinov. Uoči odlaska na MI odbojkašice nitko nije računao kao moguće osvajaće mediteranskog odličja, no cure su sve ugodno iznenadile. "Ispratili su nas s dosta skepse smo ispračeni na mediteranske igre, nitko nije očekivao da ćemo osvojiti medalju. No, cure su sjajno radile i sve nam se vratilo na najljepši način," dodao je Lovrinov.

Zatvorene Mediteranske igre u Mersinu

Nakon deset dana natjecanja večeras su u Mersinu zatvorene 17. Mediteranske igre na kojima je nastupilo više od 3.000 sportaša iz rekordne 24 zemlje Europe, Azije i Afrike, među kojima i 101 sportaš iz Hrvatske.

Za Hrvatsku su MI u Mersinu bile najuspješnije dosad jer je osvojeno 11 zlatnih medalja, sedam srebrnih i devet brončanih. Do sada su hrvatski sportaši najviše zlata osvojili 1993. u francuskom Lanmguedoc Roussilionu, devet.

Zlatna odličja za Hrvatsku osvojili su Sandra Perković i Martin Marić u bacanju diska, Ana Šimić u skoku u vis, Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Holbling u badmintonu u konkurenciji parova, boćar Leo Brnić u brzinskom izbijanjeu, jedriličarka Tina Mihelić u klasi laser radial, Tonči Stipanović u laser standardu, Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470, plivačica Sanja Jovanović na 50 metara leđno, judašica Marijana Mišković do 63 kg, te vaterpolisti.

Najuspješnija nacija na MI bila je Italija sa čak 186 odličja pri čemu 70 zlata. Turska usprkos velikoj želji nije uspjela prestići Italiju, no domaćin se može utješiti kako je osvojio rekordnih 47 zlata, te ukupno 126 medalja. Treći su bili Francuzi sa 95 medalja, pri čemu 24 zlata.

Medalje je ukupno osvojila 21 zemalja od 24 zemlje koje su nastupile na MI, a u svom premijernom nastupu na Mediteranskim igrama Makedonija je došla do srebra i četiri bronce.

(Hina) xad yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙