FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013 - Sažetak četvrtog natjecateljskog dana na MI

Autor: adrp
ZAGREB, 24. lipnja 2013. (Hina) - Nakon četvrtog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu Hrvatska ima deset medalja od čega su dvije zlatne, tri srebrne i pet brončanih.

Kolekciju odličja četvrtog natjecateljskog dana upotpunili su dvjema srebrnim medaljama gimnastičari Robert Seligman i Marijo Možnik, dok je Giovanni Cernogoraz osvojio broncu. Plasmanom u finale kategorije do 91 kg najmanje srebrno odličje osigurao je i naš jedini boksač na MI Josip Bepo Filipi.

Seligman je srebrnu medalju zaslužio za vježbu na konju s hvataljkama za koju je dobio ocjenu 15.100. Zlato je na toj spravi osvojio Slovenac Sašo Bertoncelj s ocjenom 15.226, dok je treći bio Španjolac Fabian Gonlazel Vidal (14.833).

Marijo Možnik je osvojio srebrnu medalju na preči s visokom ocjenom od 15.166, ali mu ona nije bila dovoljna za najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, jer je Turčin Umit Samiloglu ostvario rezultat 15.366, dok je Talijan Enrico Pozzo bio treći s ocjenom 14.866.

Zlatni olimpijac iz Londona Giovanni Cernogoraz osvojio je treće mjesto u disciplini trap. Giovanni je tijekom cijelog natjecanja imao samo dva promašaja, a od od 155 meta je pogodio 153. Nakon što je prošao kroz kvalifikacije, u polufinalu je izgubio od kasnijeg pobjednika Talijana Giovannija Pelliela, a potom u borbi za broncu bio bolji od Slovenca Boštjana Mačeka 15:14.

Preostalo dvoje hrvatskih strijelaca koji su danas nastupili nisu uspjeli 'pogoditi' odličje. Bojan Đurković je u disciplini 10 m zračna puška bio šesti, dok je Snježana Pejčić u istoj disciplini bila deseta. Nažalost, brončana s OI u Pekingu u ovoj disciplini nije imala sreće jer se na njezinoj pušci pokvario diopter što je bitno utjecalo na njezin rezultat.

Rukometaši su pobjedon nad Tunisom od 32:26 otvorili nastup u B skupini. Nakon slabijeg otvaranja utakmice, u kojem su Tunižani uz već uobičajenu grubu igru bili u stalnom vodstvu, nastavak utakmice donio je bitno bolju igru naših igrača. Obrana se posložila, napad je proradio i Hrvatska je drugo poluvrijeme dobila sa 18:11. Najefikasniji igrači u našim redovima bili su Jerko Matulić sa osam, Marino Marić sa sedam, te Igor Karačić i Ivan Slišković sa po šest golova. Odabranike izbornika je Slavka Goluže u utorak očekuje dvoboj 2. kola protiv Slovenije.

Za razliku od rukometaša, naše odbojkašice nisu bile uspješne. U susretu 2. kola B skupine izgubile su od Italije 0:3 (15:25, 21:25, 19:25). Bio je to očekivan rezultat s obzirom na našu mladost te kvalitetu talijanske ekipe. Međutim, naše su djevojke ostale u igri za plasman u polufinale nakon što su u prvom kolu iznenađujuće pobijedila Francusku. O našoj sudbini odlučit će ogled između Italije i Francuske i u slučaju pobjede Talijanki naše će djevojke igrati u polufinalu protiv Turske.

Posljednji od naših sportaša danas je nastupio boksač Josip Bepo Filipi koji je izborio plasman u finale kategorije do 91 kilograma nakon što je u polufinalnoj borbi pobijedio Crnogorca Nikolu Milačića 2:1. Filip je dobio prvu (30:27) i treću rundu (30:28), dok je druga pripala Milačiću (28:29). Mladog hrvatskog boksača u finalu očekuje Talijan Fabio Turchi koji je u polufinalu pobijedio Grka Fotiosa Arapogloua prekidom u prvoj rundi. Finalna borba na rasporedu je u srijedu, 26. lipnja.

(Hina) xdl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙