FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013 - Sažetak trećeg natjecateljskog dana na MI

Autor: adrp
MERSIN, 23. lipnja 2013. (Hina) - Nakon trećeg dana natjecanja na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu Hrvatska se nalazi na jedanaestom mjestu ljestvice medalja s dva zlata, srebrom i četiri bronce.

Nakon Sanje Jovanović na 50 metara leđno, zlato je osvojila i judašica Marijana Mišković, hrvač Neven Žugaj je bio drugi, dok su bronce osvojili hrvači Dominik Etlinger i Nenad Žugaj, judaš Tomislav Marijanović, te veslačica Marcela Milošević.

Trećeg dana natjecanja na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu srebro je osvojio hrvač Neven Žugaj, dok je bronca pripala veslačici Marceli Milošević.

Neven Žugaj je u finalu kategorije do 74 kilograma izgubio od domaćeg hrvača Emraha Kusa. Na putu do finala pobijedio je afričkog prvaka Tunižanina Zieda Aya Okrama, zatim u četvrtfinalu Alžirca Abdelkrima Ouakalija, te u polufinalu olimpijskog pobjednika iz Pekinga, te brončanog s OI u Londonu Francuza Steevea Guenota.

Marcela Milošević je do bronce doveslala u samcu. Mladfa Karlovčanka je srebro ispustila za svega 20 stotinki sekunde.

Medalju su osigurali i vaterpolisti koji su u polufinalu pobijedili Italiju 7:5. Hrvatsku su do plasmana u prvo finale na mediteranskim igrama predvodili Andro Bušlje i Paulo Obradović sa po dva gola, dok su po jedan pogodak postigli Sandro Sukno, Anđelo Šetka i Maro Joković. Hrvatska će u finalu igrati protiv Španjolske koja je u polufinalu pobijedila Grčku 10:7. Finale je na rasporedu u srijedu.

Uspješne su bile i rukometašice koje su upisale i drugu pobjedu u skupinji. Nakon pobjede protiv Makedonije, odabranice izbornika Vladimira Canjuge pobijedile su i Španjolsku 25:24. Najbolje igračice u hrvatskim redovima bile su Sonja Bašić sa devet, te Lara Franković sa sedam golova. Rukometašice sutra imaju slobodan dan, a potom ih u utorak očekuje ogled protiv Slovenki.

Hrvatski skijaš na vodi Feruccio Mužić osvojio je četvrto mjesto u disciplini slalom na Mediteranskim igrama u Mersinu što je najveći uspjeh u povijesti ovog sporta od proglašenja hrvatske neovisnosti.

Hrvatski mačevalac Bojan Jovanović poražen je u 1. kolu floreta na Mediteranskim igrama u Mersinu od Talijana Giorgia Avole 7:15.

Zlatni hrvatski olimpijac Giovanni Cernogoraz nalazi se na četvrtom mjestu nakon prve tri serije discipline trap na Mediteranskim igrama u Mersinu, dok se Saša Špirelja i Marija Marović nisu uspjeli plasirati u finale discipline 10 metara zračni pištolj. Marija je bila deveta, a Špirelja deseti.

Sjajne pozicije imaju i naši jedriličari prije sutrašnjeg dana odmora jer su Šime Fantela i Igor Marenić prvi, dok su Tonči Stipanović, Tina Mihelić, te Enia Ninčević i Romana Župan na drugom mjestu u ukupnom poretku.

(Hina) xdl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙