FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013: Sažetak drugog natjecateljskog dana na MI

Autor: imli
MERSIN, 22. lipnja 2013. (Hina) - Drugog dana natjecanja na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu zlato je osvojila judašica Marijana Mišković, dok su bronce osvojili hrvači Dominik Etlinger i Nenad Žugaj, te judaš Tomislav Marijanović.

Tako se Hrvatska sada nalazi na desetom mjestu ljestvice medalja s dva zlata i tri bronce. Jučer je zlato osvojila Sanja Jovanović na 50 metara leđno.

Marijana Mišković osvojila je u subotu zlatnu medalju u kategoriji do 63 kilograma nakon što je u finalnom susretu pobijedila Slovenku Ninu Milošević nakon 53 sekunde borbe wazari gušenjem. Medalju i to brončanu osvojio je i naš drugi predstavnik na judo turniru, Tomislav Marijanović koji je u kategoriji do 81 kilograma bio treći pobijedivši Francuza Jouberta.

Hrvači Nenad Žugaj i Dominik Etlinger također su osvojili su brončane medalje. Nenad Žugaj je u kategoriji do 84 kilograma grčko-rimskim stilom u borbi za broncu pobijedio Rusa s crnogorskom putovnicom Rafaela Samurgaševa, dok je Etlinger u kategoriji do 66 kg grčko-rimskim stilom slavio protiv Egipćanina Hendyja Husseina.

Hrvatski boksač Josip Bepo Filipi osigurao je najmanje brončanu medalju nakon što je u četvrtfinalu kategorije do 91 kilograma jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Francuza Aboulayea Dianea. U polufinalu u ponedjeljak ga očekuje Crnogorac Nikola Milačić.

Hrvatski vaterpolisti izborili su plasman u polufinale nakon što su u dvoboju 2. kola B skupine pobijedili Tursku 17:4 (5:1, 6:1, 4:1, 2:1) te zaključili natjecanje u skupini sa dvije pobjede. Drugo mjesto u skupini i plasman u polufinale osigurala je i Španjolska koja je jučer pobijedila Tursku 13:3. Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Italije u nedjelju, dok će se u drugom polufinalnom susretu sastati Grčka i Španjolska.

Hrvatski gimnastičari Marijo Možnik i Robert Seligman sjajno su odradili kvalifikacije na Mediteranskim igrama u Mersinu osvojivši druga mjesta na svojim spravama. Možnik je bio drugi na preči s rezultatom 15.100, dok je Seligman zauzeo drugu poziciju na konju s hvataljkama s rezultatom 14.633. Oba gimnastičara za medalje će se boriti u ponedjeljak.

Finale je izborio i Feruccio Mužić u slalomu u skijanju na vodi postavši prvi Hrvat kojem je to uspjelo na mediteranskim igrama. Mužić je bio prvi u svoj kvalifikacijskoj skupini, a ukupno je imao osmi rezultat. Naš drugi predstavnik u toj disciplini Pavle Zobundžija nije se probio među osam najboljih. Finale je na rasporedu u nedjelju.

Nakon dva dana natjecanja na Mediteranskim igrama hrvatski jedriličari vode u tri klase. Prvi su Tonči Stipanović u Laseru, Tina Mihelić u Laser Radialu, te Šime Fantela i Igor Marenić u dvojcu, dok su Enia Ninčević i Romana Župan trenutno treće ženskom dvojcu.

Hrvatske rukometašice otvorile su nastup na mediteranskom turniru u Adani u skupini pobjedom protiv Makedonije 29:26 (16:15). U drugom kolu hrvatske rukometašice u nedjelju u 13.30 sati očekuje susret protiv Španjolske.

Mediteranski turnir pobjedom su otvorile i odbojkašice koje su nakon pet dramatičnih setova pobijedile Francusku 3:2 (21:25, 25:23, 25:17, 13:25, 15:12). U drugom kolu naše odbojkašice u ponedjeljak očekuje susret protiv Italije.

(Hina) xdl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙