FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013 - Sažetak šestog natjecateljskog dana na MI

Autor: adrp
MERSIN, 26. lipnja 2013. (Hina) - Šestog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu hrvatski su sportaši osvojili srebrnu i brončanu medalju, tako da sada Hrvatska ima 13 odličja od čega tri zlatna, četiri srebrna i šest brončanih.

Srebrno odličje osvojio je boksač Josip Bepo Filipi, a brončano strijelac Bojan Đurković.

Filipi je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 91 kilograma nakon što je u finalu izgubio od Talijana Fabija Turchija jednoglasnom odlukom sudaca.

Mladi 21-godišnji Saljanin s Dugog Otoka, koji je rođen u Beču, na putu do finala pobijedio je Alžirca Bouloudinata Chouaiba, četvrtfinalista posljednjeg svjetskog prvenstva, te srebrnog s posljednjih afričkih olimpijskih kvalifikacija, zatim Francuza Aboulayea Dianea, te Crnogorca Nikolu Milačića. No, protiv Talijana nije išlo.

Filipi je deseti hrvatski bosač koji je osvojio medalju na mediteranskim igrama čime je boks uz atletiku i plivanje naš najtrofejniji sport na MI.

Hrvatski strijelac Bojan Đurković osvojio je treće mjesto u disciplini 50 m puška ležeći. Đurković je u finale ušao sa sedmim rezultatom, no potom je odličnom izvedbom stigao do bronce, druge za hrvatske strijelce u Mersinu nakon što je broncu osvojio i Giovanni Cernogoraz u disciplini trap.

Marija Marović je na 25 metara pištolj osvojila deveto mjesto i nije se plasirala u finale.

Puno razloga za zadovoljstvo danas su nam dali naši jedriličari, ali njihove medalje ćemo zbrajati tek poslije sutrašnje završne regate. Ipak, i prije završnice već se zna se da su Tina Mihelić i Tonči Stipanović osigurali najsjajnija odličja, a velikih izgleda da se popnu na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u muškom 470 imaju Šime Fantela i Igor Marenić. Njihove kolegice iz iste klase Enia Ninčević i Romana Župan također su osigurale medalju, a hoće li ona biti srebrna ili brončana odlučit će sutra zadnji plov.

Hrvatska muška reprezentacija pobijedila je Egipat 28:25 u susretu trećeg kola B skupine rukometnog turnira i time vratila u igru za plasman u polufinale, a ukoliko sutra pobijedi Grčku osigurat će polufinale. Najbolji igrači u hrvatskim redovima bili su Lovro Šprem i Stefan Vujić sa po šest golova, dok je Igor Karačić zabio četiri gola. Egipat je predvodio Ahmed Elahmar sa 11 golova. Na ljestvici trenutačno vodi Slovenija sa pet bodova, no Slovenci su odigrali sve utakmice, dok Egipat i Hrvatska imaju po četiri boda, Tunis ima tri, a Grčka je bez bodova.

Za razliku od rukometaša, hrvatske rukometašice su upisale poraz od Tunisa 23:35, no usprkos teškom porazu odabranice izbornika Vladimira Canjuge još su jučer osigurale plasman u polufinale. Hrvatsku vrstu su predvodile Petra Ostarijaš sa osam golova, te Iva Pongrac sa četiri gola. Hrvatsku sada očekuje polufinalni susret protiv Srbije, dok se u drugom susretu sastaju Crna Gora i Slovenija

Nakon dva dana natjecanja u badmintonu na Mediteranskim igrama u Mersinu hrvatski predstavnici Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Holbling vode u svojoj skupini u parovima i korak su do plasmana u polufinale. Nakon što su jučer pobijedili Libanonce Tonyja Choueryja i Jalala Abou Alwana (2:0), danas su slavili i protiv Španjolaca Ernesta Velazqueza i Pabla Abiana Vicena 2:0 (21:15, 21:13). S dvije pobjede osigurali su četvrtfinale, no ukoliko u sutrašnjem dvoboju poraze Talijane Marca Modavija i Giacoma Battaglina izborit će direktan plasman u polufinale. Korak do plasmana u drugi krug natjecanja Đurkinjak i Holbling su i u pojedinačnoj konkurenciji. Đurkinjak je u današnjem dvoboju 3. kola skupine D pobijedio Grka Vasileiosa Kiomourtzidisa 2:0 (21:8, 21:7) i nakon dva dana natjecanja ima dvije pobjede i poraz. Sutra ga u posljednjem dvoboju u skupini očekuje Turčin Emre Lale. Dvije pobjede i poraz ima i Zvonimir Holbling u skupini B. Danas je upisao pobjedu protiv Talijana Giovannia Greca 2:1 (13:21, 21:11, 22:20), a izgubio je od Španjolca Pabla Abiana Vicena 0:2 (7:21, 12:21). U posljednjem kolu očekuje ga Grk Ilias Xanthou

Boćarica Iva Vlahek osvojila je četvrto mjesto u finalu preciznog izbijanja. Mlada 25-godišnja Zagrepčanka je prije tri godine bila svjetska prvakinja u preciznim izbijanju u francuskom St Vulbasu, no ovoga puta nije izborila medalju, jer je u finalu bila četvrta sa samo četiri punta.

Leo Brnić u istoj disciplini nije uspio izboriti finale, na koncu je bio peti, ali 21-godišnji Rječanin se plasirao u četvrtfinale brzinskog izbijanja, discipline u kojoj je na Europskom prvenstvu 2012. u Pazinu osvojio zlato. Brnić je u kvalifikacijama pogodio 46 od 50 boća. Jednu više od Talijana Roggerija. Nastavak natjecanje je sutra.

Hrvatski odbojkaši na pijesku Splićani Pero Križanović i Nikaša Dell'orco završili su nastup na Mediteranskim igrama s dva poraza u skupini. Nakon što su u dvoboju 1. kola izgubili od srebrnih s OI u Ateni Španjolaca Gavira i Herrera 0:2 (13:21, 11:21), danas su poraženi i od turskog para Gogtepea i Sahina 0:2 (16:21, 17:21).

(Hina) xdl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙