FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Splita s izraelskim veleposlanikom o suradnji

Autor: zjur
SPLIT, 27. lipnja 2013. (Hina) - Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas izraelskog veleposlanika u RH Yossija Amranija, s kojim je razgovarao o suradnji, najavivši pripremu konkretnih gospodarskih i kulturnih projekata.

Novinarima je Baldasar rekao da će Izraelcima ponuditi turističke city break aranžmane, to jest organizirana kratka putovanja u Split. "O tome ću razgovarati s dvije domaće agencije. Ovdje Izraelci dolaze u pred i post sezoni, no mišljenja sam kako im se treba osigurati da tu budu i u kolovozu", rekao je Baldasar.

"Od građevinskih projekata možemo ponuditi Hajdukov Stari plac i Turističku palaču", rekao je gradonačelnik napominjući kako će sve poslije 1. srpnja ići na međunarodni javni natječaj za investitore.

Veleposlanik Amrani je izjavio da je ovo vrijeme izazova i da vjeruje u potencijale Splita i regije. "Vidjet ćemo kakva je predanost lokalne i nacionalne vlasti za mijenjanje atmosfere za direktna strana ulaganja. Ako više ne bude prepreka stranim ulaganjima mislim da onda neće nedostajati investicija", rekao je veleposlanik.

Baldasar je rekao i kako su dobri odnosi sa Izraelom, no nedostaje im sadržaja, te je najavio da će sljedeći put pripremiti konkretne projekte iz kulture i muzeologije. "Tada ćemo i zamoliti gospodina Amranija da nam da određene kontakte, a posebno s gradom Beit Shemeshom koji nam je grad prijatelj", dodao je Baldasar.

Gradonačelnik je rekao da će sljedećeg tjedna obići Židovsku zajednicu u gradu pod Marjanom.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon posjeta, Baldasar je rekao da će se uskoro bruto plaće u Gradu smanjiti za pet posto, a za rujan je najavio rebalans proračuna. Stanje gradske blagajne sve je lošije jer se sporo puni, rekao je.

Na upit da komentira splitski Thompsonov koncert u noći ulaska Hrvatske u EU, gradonačelnik je rekao da u Hrvatskoj postoje ljudi koji jesu i oni koji nisu za EU, te da i jedni i drugi imaju pravo izraziti svoje mišljenje. "Ako na tom koncertu ne bude neprimjerenih obilježja bit će to koncert kao i svaki drugi. Upravo nas takve stvari čine ravnopravnim dijelom EU", kazao je Baldasar.

(Hina) xzjur yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙