FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: s klapama u EU

Autor: zjur
SPLIT, 21. lipnja 2013. (Hina) - Grad Split potrošit će 350 tisuća kuna na proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, rečeno je danas u Muzeju grada Splita, gdje je gradonačelnik Ivo Baldasar predstavio program obilježavanja u kojem prevladavaju nastupi mnogih klapa.

Sve će početi u nedjelju ujutro, 30. lipnja, dan prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kad će građane i njihove goste jedan sat na nekoliko mjesta zabavljati klape. Po programu, klapa Kamen pjevat će na Pjaci, klapa Šufit na Vestibulu, Ježinac kod Zlatnih vrata, Žrnovnica na ribarici, a klapa Šušur na Voćnom trgu.

Za to vrijeme na Matejuški juniorski osmerac HVK "Gusar" predat će zastavu Europske unije dobitnicima "Oskara znanja", a točno u podne zastavu će na Štandarcu na Pjaci podići gradonačelnik Baldasar u društvu najstarijeg olimpijca Duje Bonačića i najtrofejnije sportašice - juniorke u džudu Barbare Matić.

Središnji događaji zbivat će se na Rivi, gdje će nastupii KUD Filip Dević i Brodosplit, mješovito društvo Mirta, mješovita klapa Zvončac, ženske klape Marjan, Štorija i Mirakul, muške klape Ježinac, Šušur, Žrnovnica, Sinj i Cambi te mješovita klapa Filip Dević.

"Dok bude trajala gradska proslava, imamo i veliki koncert Thompsona na Poljudu", rekao je Baldasar i dodao kako vjeruje da će i ondje sve proteći u dobrom duhu i ozračju. "I to je Hrvatska", istaknuo je.

U podrumima Dioklecijanove palače predstavit će se, pak, 12 nacionalnih manjina koje žive u Splitu, a građanima će dijeliti kolače pripremljene po originalnim receptima zemalja iz kojih dolaze.

(Hina) xzjur yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙