FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na splitskome Žnjanu podignuta plava zastava

Autor: zjur
SPLIT, 14. lipnja 2013. (Hina) - Na splitskoj plaži sv. Duje na Žnjanu podignuta je danas plava zastava, a dogradonačelnica Splita Aida Batarelo istaknula je kako rijetko koji grad na Mediteranu ima čak četiri plaže s plavom zastavom.

Podizanje plave zastave na nekom kupalištu znači da je na njemu, osim čistog mora, postignut visok stupanj kvalitete usluga, sadržaja i standarda.

Plava zastava za plaže i marine dio je međunarodnoga ekološkog programa zaštite mora i obale čija je svrha ponajprije održivo upravljati i gospodariti morem i obalnim pojasom.

"Nadamo se da će Split - s obzirom na to da je svake godine sve više turistički grad te da sezona dulje traje - imati još više ovakvih plaža. Na Mediteranu ima 3600 ovakvih plaža u 46 zemalja. Ponosni smo što je Split među njima", rekla je prilikom podizanja plave zastave dogradonačelnica Batarelo.

Pritom je obećala da kupalište Žnjan neće postati marina.

Plaža na Žnjanu je prva javna gradska plaža koja nema koncesionara, no unatoč tome nagrađena je međunarodnom ekološkom markicom - plavom zastavom.

Jučer, tradicionalno na blagdan Sv. Antuna, plava je zastava 12. godinu zaredom podignuta i na gradskoj plaži Bačvicama na kojoj se u subotu održava Svjetsko prvenstvo u piciginu.

Sljedećih dana očekuje se podizanje plave zastave na plaži ispod hotela "Split" i kod kampa u Stobreču.

Danas je u svijetu plava zastava vrlo cijenjena turistička markica koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabiru odredišta.

Na plažama na hrvatskoj obali ima više od sto plavih zastava.

(Hina) xzjur ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙