FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Programsko vijeće prigovorilo HRT-u nepostojanje ljetne sheme

Autor: smar
ZAGREB, 26. lipnja 2013. (Hina) - Programsko vijeće (PV) HRT-a danas je prigovorilo HRT-u nepostojanje ljetne sheme i tromjesečni prekid emitiranja velikog broja emisija te zatražilo od glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i ravnatelja Programa HRT-a Gorana Rotima da u najkraćem roku pripreme materijale kako bi Vijeće moglo raspraviti plan ispunjavanja obveza HRT-a u ljetnoj i jesenskoj shemi i u predviđenom mandatu urednika programa.

Većina članova Programskog vijeća prigovorila je ravnatelju Programa HRT-a Goranu Rotimu koji je danas predstavljao Plan ostvarenja zakonskih obveza u programima HRT-a za razdoblje jesen 2013/2014. da se radi o preopćenitom programu te da su potrebni konkretniji prijedlozi, termini i sheme.

Vijeće je donijelo zaključak kako nije u mogućnosti raspravljati o ovoj točki dnevnog reda jer materijali nisu pripremljeni na način da se o tome može raspravljati.

Ravnatelj programa HRT-a Goran Rotim rekao je kako je ljetna shema naslijeđena te kako se ubrzano radi na jesenskoj shemi, te ujedno zamolio za razumijevanje zbog kratkog vremenskog roka od imenovanja glavnih urednika četiriju kanala pa do početka ljetne sheme.

Vijeće HRT-a izrazilo je zabrinutost zbog jednostranog odnosa kojim se pokušavaju redefinirati zakonske obveze HRT-a prema Hrvatskom audiovizualnom centru. Time se, smatra Vijeće, izravno utječe na programsku politiku HRT-a, u sferi domaćeg programa, najosjetljivijeg dijela produkcije, i to u vrijeme kada HRT osjetno smanjuje svoju dramsku proizvodnju. Pritom se, ističe Vijeće, nanosi golema šteta funkcioniranju domaće audiovizualne zajednice kojoj bi HRT trebala vodeći poticatelj – kako zbog svoje javne funkcije tako i zbog svoje ukupne društvene uloge.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman rekao je da HRT prihvaća obaveze prema HAVC-u te ih želi urediti i izvršavati sukladno zakonu i sporazumu, no da se nisu uspjeli sporazumjeti oko svih detalja. Izrazio je nadu da će to pitanje riješiti u najkraćem mogućem roku.

(Hina) xsmar yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙