FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS i HSU osnivaju zajednički Klub u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

Autor: smar
ZAGREB, 12. lipnja 2013. (Hina) - HNS i HSU potpisali su sporazum o osnivanju zajedničkog Kluba HNS-a i HSU-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u novom mandatu radi zajedničkog nastupa nakon nedavnih izbora, a sukladno zajedničkim ciljevima, programskoj bliskosti i iskustvima u dosadašnjoj suradnji.

Stranke potpisnice temeljit će suradnju na načelima jednakopravnosti, partnerstva i odgovornosti, polazeći od svojih osnovnih programskih vrijednosti, nužnosti snažnije zastupljenosti interesa svoga biračkoga tijela te potrebe za korijenitim političkim i gospodarskim promjenama u Zagrebu.

"HNS i HSU potpisom ovog sporazuma naglašavaju programsku komplementarnost svojih stranaka, osobito na području funkcioniranja pravne države", stoji u današnjem priopćenju.

HNS je pritom posebno usmjeren na gospodarstvo, poduzetništvo, obrtništvo, obrazovanje, kulturu i sport, a HSU na pitanja sadašnjeg i minulog rada, zdravstvena, mirovinska i socijalna pitanja te vraćanje starijih u svijet rada promicanjem cjeloživotnog učenja i stjecanjem dodatnih vještina, čime se, kažu, jamči cjelovit pristup gospodarskim i društvenim problemima i njihovom rješavanju.

Novoossnovani Klub ima ukupno pet zastupnika, od čega HNS dvoje, a HSU troje.

(Hina) pp/xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙