FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4.30 sati

Autor: dmus
ZAGREB, 2. lipnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 4.30 sati

ANKARA - Turska policija je na 90 različitih prosvjeda privela 939 osoba, rekao je u subotu turski ministar unutarnjih poslova Muamer Guler. "U različitim gradovima bilo je 939 privođenja. Neki od privedenih su već pušteni", rekao je Guler novinarima. Dodao je da je 79 osoba ranjeno u nemirima koje je izazvao plan vlade da na istanbulskom trgu Taksimu gradi trgovački centar i stanove. Prosvjedi su se, međutim, prometnuli u masovni izraz otpora prema politici premijera Tayyipa Erdogana.

MOSKVA - Rusija se priprema donijeti zakon kojim će istospolnim parovima zabraniti posvajanje ruske djece, rekla je u subotu Olga Golodec, potpredsjednica vlade, pošto je Francuska nedavno legalizirala istospolni brak.

Brak osoba istoga spola "nipošto nije u tradiciji ruskog naroda", rekla je, dodavši da se on protivi "etičkim normama" Rusije.

Njezin savjetnik Aleksej Levčenko rekao je pak da posvajanje djece u takvim zajednicama nije ni sada moguće po ruskom obiteljskom zakonu.

BAGDAD - Irački predsjednik Jalal Talabani koji se gotovo šest mjeseci liječi u Njemačkoj "može se vratiti svome poslu" po povratku u Irak, rekao je u subotu njegov liječnik a prenosi France Presse.

"Skupina njemačkih liječnika koja prati predsjednika Talabanija nazvala nas je i rekla da je njegovo zdravstveno stanje bolje", rekao je Najmeddine Karim, guverner pokrajine Kirkuka, u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici Domoljubne unije Kurdistana, Talabanijeve stranke.

WASHINGTON - Broj poginulih u tornadima u Oklahomi i u susjednim državama američkog Srednjeg zapada popeo se u subotu na 12, među kojima je dvoje djece, nepuna dva tjedna nakon smrtonosnog tornada koji je 20. svibnja poharao grad Moore na istom području, odnijevši 24 života, izvijestile su mjesne vlasti.

Služba za sudsku medicinu u Oklahomi potvrdila je smrt devet osoba, među kojima pet još nije identificirano. U susjednom Missouriju vlasti su zabilježile tri smrtna slučaja u poplavama koje su zahvatile to područje nakon olujnog nevremena praćena obilnim oborinama.

(Hina) xvrad yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙