FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP-ovac Šalamon predsjednik čakovečkog Gradskog vijeća

Autor: tjak
ČAKOVEC, 13. lipnja 2013. (Hina) - Nakon 12 godina na dužnosti čakovečkog gradonačelnika SDP-ovac Branko Šalamon danas je, na konstituirajućoj sjednici, većinom glasova izabran za predsjednika Gradskog vijeća Čakovca.

Šalamon (65), veteran politike, u veljači je objavio kako neće tražiti novi gradonačelnički mandat, a tada je najavio i kako se neće u potpunosti povući iz politike.

Izborni rezultat s proteklih lokanih izbora, na kojima je lista njegovog SDP-a s kolicijskim partnerima HNS-om, HSS-om, HSU-om i MDS-om osvojila većinu glasova, omogućio mu je predsjedanje čakovečkim gradskim vijećem.

Izabrani su i njegovi zamjenici - iz HNS-a dolazi još jedan veteran čakovečke politike Nenad Hranilović, a za drugu je zamjenicu izabrana HSS-ovka Marijana Fabić.

Osim novog predsjednika i zamjenika Vijeće će u odnosu na prošli saziv imati i manje vijećnika, njih 21. U vijeću je zastupljeno pet političkih opcija - uz vladajuće koji imaju 12 vijećnika tu je četverac iz koalicije HDZ-HSLS-HDS, troje laburista, te po jedan HRAST-ov i nezavisni vijećnik.

Osim konstituiranja na prvom okupljanju čakovečkih vijećnika odrađeno je i deset točaka radne sjednice. Većina je bila proceduralne naravi, ali je novi SDP-ov gradonačelnik Stjepan Kovač predložio i dvije koje bi trebala donijeti uštede.

Prva je smanjenje koeficijenta za 50 zaposlenika gradske uprave, a druga spajanje upravnih odjela, pa će ih Grad Čakovec umjesto sedam imati pet.

I pozicija i opozicija pozdravila je rezove. Kovač je najavio i nove odluke koje će ići u smjeru što većeg rasterećenja gradske blagajne i poreznih obveznika. Sljedeća sjednica Gradskog vijeća sazvana je za 11. srpnja.

(Hina) xtjak ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙