FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konstituirana gradska vijeća Vinkovaca i Županje

Autor: gvin
VINKOVCI, 11. lipnja 2013. (Hina) - Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca za predsjednika Vijeća većinom glasova, uz jedan suzdržani glas, izabran je Luka Burilović (HDZ), a za dopredsjednika Goran Čordašić (HSS).

„Čast mi je što sam izabran za predsjednika Gradskog vijeća i siguran sam da ćemo surađivati u dobroj vjeri i na dobrobit građana“, poručio je vijećnicima Burilović te najavio sazivanje sjednice Gradskog vijeća za dva tjedna kako bi se osnovala Agencija za razvoj kojoj je zadatak raditi na projektima za apliciranje na natječaje EU fondova.

Gradsko vijeće Vinkovaca broji 25 vijećnika, a danas su svečanu prisegu dala njih 23 jer se dva vijećnika HSLS-a nisu pojavila na sjednici. Koalicija HDZ-HSP AS-HSS-BUZ ima 12 vijećnika, njih devet je iz redova koalicije SDP-HSU-Zelena lista, a po dva vijećnika imaju HSLS i HDSSB.

Burilović danas nije želio komentirati s kime će HDZ-ova koalicija osigurati većinu u Gradskom vijeću.

I u Županji je danas održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća za čijega je predsjednika izabran Gabrijel Galović (HDZ), a koalicija predvođena HDZ-om osigurala je većinu u Gradskom vijeću uz pomoć nezavisnog vijećnika Ivana Grigića koji je sukladno dogovoru izabran za dopredsjednika Gradskog vijeća Županje.

U Županji od 17 vijećnika u Gradskom vijeću njih osam je iz koalicije HDZ-BUZ, četiri su iz koalicije SDP-HNS-BUZ, po dva vijećnika imaju HDSSB i koalicija PSS-HSP AS, dok je jedan vijećnik s Liste grupe birača Ivana Grigića.

(Hina) xgvin ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙