FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dorota Pešić-Bukovac ponovno predsjednica riječkoga Gradskog vijeća

Autor: dsil
RIJEKA, 11. lipnja 2013. (Hina) - Novi saziv riječkoga Gradskog vijeća konstituiran je danas te je jednoglasno odlučeno da predsjednica Gradskog vijeća ponovno bude Dorotea Pešić-Bukovac (IDS).

Potpredsjednici su, u ime vladajuće koalicije, Čedomir Salević (SDP) kao predstavnik srpske nacionalne manjine te Hrvoje Burić (HDZ) kao predstavnik oporbe.

Riječko Gradsko vijeće ima 35 vijećnika, od kojih je 18 iz koalicije SDP-HNS-HSU-IDS-ARS-SDAH-SDSS, šest iz koalicije HDZ-HSS-HSP AS, pet s liste Hrvatskih laburista - stranke rada, četiri iz koalicije PGS-Akcija mladih i dva predstavnika stranke Liste za Rijeku.

Gradonačelnika Vojka Obersnela (SDP) i njegove zamjenike Miroslava Matešića (HNS) i Marka Filipovića (SDP), koji su izabrani s liste u Gradsko vijeće čiji članovi ne mogu biti, zamijenili su kandidati s liste koalicije.

Gradonačelnik Obersnel pozvao je vijećnike na suradnju s Gradskom upravom. Istaknuo je da će se truditi da Gradska uprava bude profesionalna, transparentna i na usluzi građanima i Gradskom vijeću. "Iako i dalje traje razdoblje krize, skori ulazak u Europsku uniju djeluje motivirajuće te samo o našem zajedničkom radu ovisi koliko ćemo iskoristiti prilike na najbolji način", rekao je Obersnel.

Dodao je da je već pokrenuo izradu strategije Rijeke za sljedeće razdoblje te da ća ona uskoro biti spremna za javnu raspravu.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici izabrani su i predsjednici, potpredsjednici i članovi odbora Gradskog vijeća.

(Hina) xdsil ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙