FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija splitskoga HDZ-a utemeljila klub vijećnika

Autor: pgas
SPLIT, 4. lipnja 2013. (Hina) - Splitska koalicija „hrvatsko zajedništvo“ utemeljila je danas klub vijećnika za Gradsko vijeće u novome sazivu, a za predsjednika toga kluba izabran je Petar Škorić, koji je ujedno i predsjednik splitskoga HDZ-a, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u splitskome HDZ-u.

Koalicija koju u Splitu čine HDZ, HSLS, HČSP, HSP AS, BUZ i HDS na lokalnim je izborima osvojila deset mandata u Gradskome vijeću koje ima 35 vijećnika, a kandidat te koalicije za gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević u drugom je izbornom krugu izgubio od kandidata SDP-ove koalicije Ive Baldasara, koji je osvojio 615 glasova više.

„Bili smo blizu pobjede, ali, nažalost, izgubili smo i bit ćemo vrlo konstruktivna opozicija u splitskome Gradskom vijeću“, rekao je Škorić i dodao da čestita pobjedniku te da treba poštovati volju naroda na izborima.

„Mi smo postigli dosta, ali za mene nedovoljno, izgubiti s 500 ili 600 ili 60.000 glasova razlike jednako je - znači da ste izgubili“, rekao je Ivanišević.

No, istaknuo je, na lokalnim izborima u Splitu koalicijom hrvatskoga zajedništva ostvareno je jedno važno postignuće, a to je „demokršćanska, desna, ali široka desna koalicija zajedno s liberalima“.

Na novinarsko pitanje u vezi sa zahtjevom splitskoga HDZ-a da se ponovno prebroje glasovi, Škorić je rekao kako se nakon uvida pokazalo se da su sumnje bile opravdane jer je poništeno gotovo 40 listića.

"Bili su proglašeni nevažećim, a na njima je potpora dana našem kandidatu za gradonačelnika. Međutim, nismo željeli dalje cjepidlačiti niti sumnjati u procjenu Gradskog izbornog povjerenstva, koje je reklo da se i prebrojavanjem cjelokupnog broja listića ne bi promijenio izborni rezultat za gradonačelnika", objasnio je Škorić.

Predsjednik splitskoga HSLS-a Tonči Blažević, koji je u sklopu koalicije hrvatskoga zajedništva izabran za vijećnika splitskoga Gradskog vijeća, rekao je danas da će ta koalicija biti „dobar korektiv vladajućima i disat će im za vratom“.

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića Ruža Tomašić također je sudjelovala na današnjoj konferenciji za novinare koalicije hrvatskoga zajedništva u Splitu te je pozvala na nastavak suradnje između, kako je rekla, pravaškoga i demokršćanskog bloka.

„Ta suradnja je putokaz za našu budućnost“, istaknula je Ruža Tomašić.

(Hina) xpgas ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙