FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: dmak
ZAGREB, 10. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

VARAŽDIN - Koalicija HNS-SDP-HSU-HSLS, koja je na izborima za varaždinsko Gradsko vijeće osvojila 11 od 25 mandata, u slijedeće će četiri godine imati većinu u vijeću zahvaljujući laburistima s kojima je dogovorena suradnja, rekao je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Goran Habuš. Na konferenciji za novinare, sazvanoj kao svojevrsnoj najavi novog mandata gradonačelnika Habuša i njegovih zamjenika Vjerana Radelića i Natalije Martinčević, Habuš je potvrdio da je postignut dogovor sa dva vijećnika laburista koji će u vijeću podržati njihovu koaliciju. Habuš pojašnjava da je dogovor postignut, prije svega, zbog programske sličnosti najavivši da će se konstituirajuća sjednica Vijeća održati 19. lipnja. Govoreći o mandatu Habuš je izrazio nadu da u slijedeće četiri godine neće biti nekih novih iznenađenja i "kostura" u ormaru i ostavštine prethodne vlasti, kao u proteklom mandatu.

ŠIBENIK - U šibenskoj gradskoj upravi jutros je i službeno održana primopredaja vlasti, budući je dosadašnji gradonačelnik Ante Županović svoj ured prepustio pobjedniku lokalnih izbora Željku Buriću i njegovim zamjenicima Danijelu Mileti i Nikici Penđeru. Županović je Buriću podnio Izvješće o obavljenim poslovima, a za detaljna izviješća novog je čelnika Šibenika uputio u gradske odjele. Bivši šibenski gradonačelnik Ante Županović, uz čestitke pobjedniku lokalnih izbora, stavio se na raspolaganje bude li potrebna pomoć oko projekata koje je bivša vlast pokrenula.

OSIJEK - Novi osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, nestranački kandidat koalicije SDP-HNS-HSU, preuzeo je danas u osječkoj Gradskoj upravi dužnost od dosadašnjeg gradonačelnika Krešimira Bubala (HDSSB). Vrkić je izjavio kako su potpisali zapisnik o primopredaji te korektno i otvoreno razgovarali, dodavši kako je "kampanja prošla priča, a buduća je da svi zajedno radimo u korist grada i građana". "Ne vidim nikakvog razloga da Bubalo i ja u budućnosti ne surađujemo, jer držim da nam svima treba dati šansu, onoliko koliko smo spremni raditi za svoj grad", poručio je Vrkić. Bubalo je kazao kako je primopredaja obavljena u financijskom, materijalnom i drugim dijelovima rada Gradske uprave. Izvijestio je kako se na računu grada danas nalazi nešto manje od 31 milijuna kuna, a da je, za razliku od dubioza, zatečenih prije četiri godine gradski sustav danas stabilan.

OSIJEK - Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) priopćio je danas da nastavlja dosadašnju politiku samostalnog djelovanja na nacionalnoj razini, što podrazumijeva neulazak ni u kakve koalicije ili druge oblike javne i nejavne političke suradnje sa HDZ-om ili SDP-om.

Razmatrajući rezultate lokalnih izbora, Predsjedništvo HDSSB-a je na jučerašnjoj sjednici zaključilo da povjerenje i glasovi žitelja u svih pet županija Slavonsko-baranjske regije pokazuju puni uspjeh stranke na proteklim lokalnim izborima, a što je, smatraju, vidljivo iz velike potpore birača u odnosu na izbore održane 2009. godine.

(Hina) xdm ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙