FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku počela 19. međunarodna ekonomska konferencija

Autor: hspa
DUBROVNIK, 13. lipnja 2013. (Hina) - U Dubrovniku je danas s radom počela 19. međunarodna ekonomska konferencija, kao dvodnevni skup koji je okupio osamdesetak sudionika među kojima su istaknuti stručnjaci iz međunarodnih financijskih organizacija, sveučilišta, središnjih i poslovnih banaka.

Sudionici će se uz ostalo baviti nizom financijskih tema vezanim uz krizu u Europi, te ostalim temama koje su značajne i za Hrvatsku.

Komentirajući aktualni financijski trenutak guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujičić rekao je kako najnovija izvješća kojima se procjenjuje rast i na europskoj i globalnoj razini revidiraju planirane stope rasta na dolje, što dovoljno govori o dubini krize koja će još trajati.

Zbog toga će vrlo važna biti rasprava o fiskalnim i strukturnim pitanjima koja su izuzetno značajna za izlazak iz krize, poručio je.

Kada je u pitanju ulazak u EU, Vujčić je naglasio kako Hrvatska ulazi znatno spremnija nego mnoge druge zemlje u zadnjem valu proširenja, te kako će monetarna i fiskalna politika i nakon ulaska u EU ostati u rukama nacionalnog suvereniteta.

(Hina) xddub ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙