FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 24. svibnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 23. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 24. svibnja:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (12 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana nestale djece, 25. svibnja pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić će na zajedničkoj konferenciji za novinare upozoriti na problem nestale djece te na opasnosti kojima su izložena za vrijeme nestanka ili bijega. Pravobraniteljica će izvijestiti o europskoj kampanji za zaštitu nestale djece, a ministar će govoriti o aktivnostima MUP-a u potrazi za djecom koja su oteta ili su u bijegu iz vlastitog doma ili ustanove (10 sati, Ured pravobraniteljice za djecu, Teslina 10, 1. kat). Međunarodni dan nestale djece obilježava se kako bi se ukazalo da gotovo svakodnevno, diljem svijeta, djeca nestaju, bježe od kuće ili postaju žrtvama otmice, bilo da su ih oteli članovi obitelji ili nepoznate osobe. Srećom, većina djece vraća se kući nakon kraćeg vremena, osobito ako je razlog njihovog odlaska bio avanturizam ili privremeni problemi koji se mogu prevladati. No, ako je dijete oteto ili se nalazi u bijegu tijekom duljeg vremena, tada je vrlo velika opasnost da ono postane žrtvom nasilja, iskorištavanja ili nekog drugog kaznenog djela. Zato je iznimno važno osigurati mehanizme potrage za nestalom djecom, odnosno brzog i usklađenog reagiranja na vijest o nestanku djeteta. Međunarodni dan nestale djece obilježava se od 1983., u znak sjećanja na nestanak šestogodišnjeg Etana Patza koji je nestao 25. svibnja 1979. u SAD-u i nikada nije pronađen.

ZAGREB - U povodu Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva Ministarstvo zdravlja održat će konferenciju za novinare. Na konferenciji će govoriti zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, pomoćnica ministra za transplantacijski program Mirela Bušić i upraviteljica Zaklade Ana Rukavina Marija Rukavina. Bit će dodijeljena i priznanja zdravstvenim djelatnicima i koordinacijskim timovima najuspješnijih donorskih bolnica (10 sati, velika dvorana Ministarstva zdravlja, Ksaver 200 a).

ZAGREB - Konferencija o studentima s invaliditetom "Recite to jasno i glasno". Konferenciju organizira udruga studenata s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu "Sizif", pod pokroviteljstvom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak, Sveučilišta u Zagrebu i Grada Zagreba. Tema konferencije jest poboljšanje uvjeta studiranja studenata s invaliditetom, te međusobna suradnja profesora i studenata na fakultetima Sveučilišta u Zagrebu. Konferenciju će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (9 sati, Tribina grada Zagreba, Kaptol 27).

ZAGREB - Matica hrvatskih sindikata održat će konferenciju za novinare na temu: "Opasne izjave Slavka Linića". Na konferenciji će sudjelovati čelnici Matice i URSH-a te Carinskog sindikata Hrvatske (12 sati, velika dvorana Hrvatskog šumarskog društva, Trg Mažuranića 11).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙