FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 20. svibnja

Autor: smar
ZAGREB, 19. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljaku, 20. svibnja:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko gostovat će u emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga" (15,30 sati).

ZAGREB - Hina će izvještavati o rezultatima lokalnih izbora.

ZAGREB - Sindikati javnih i državnih službi objavit će na konferenciji za novinare rezultate referenduma koji su od 15. do 17. svibnja proveli među članovima o njihovoj spremnosti da sudjeluju o daljnjim akcijama ako Vlada ne ispuni njihove zahtjeve (10,30 sati, Velika dvorana Hrvatskog šumarskog društva, Trg Mažuranića 11). U dopisu upućenom Vladi prošlog tjedna zahtijevaju napuštanje politike rezanja plaća i mjera štednje, vraćanje naknada, dodataka na plaću i koeficijenata, ukidanje propisa kojima se umanjuje cijena rada u javnim i državnim službama i dr. te pozivaju predstavnike Vlade na hitan sastanak.

MALI LOŠINJ - Otvaranje 12. lošinjskih dana bioetike koji se od 19. do 22. svibnja održavaju u Malom Lošinju u organizaciji Hrvatskog filozofskog društva, Hrvatskog bioetičkog društva i Grada Malog Lošinja (9 sati, hotel "Aurora"). Manifestacija obuhvaća međunarodni simpozij "Integrativna bioetika i nova epoha", studentsku bioetičku radionicu pod naslovom "Bioetika, ekonomija, politika" i okrugli stol o temi "Bioetika i teorije zavjere". Na simpoziju će sudjelovati 60-ak znanstvenika iz BiH, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Irana, Slovenije i Srbije.

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media trebalo bi se nastaviti svjedočenjem bivšeg predsjednika Uprave Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića i nekadašnjeg Sanaderovog suradnika iz Ministarstva vanjskih poslova te državnog tajnika za e-Hrvatsku Miroslava Kovačića. Optužbe za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media priznali su bivši HDZ-ov rizničar i ravnatelj Carine Mladen Barišić, vlasnica agencije Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Uz Sanadera jedino njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček smatra da je žrtva političkog procesa, dok se HDZ brani tvrdnjama da regularna stranačka tijela nisu znala ništa o navodnim nezakonitostima (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - MIlka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙