FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 23. svibnja

Autor: uand
ZAGREB, 23. svibnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 23. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

LONDON - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji boravi u višednevnom državnom posjetu Velikoj Britaniji, sastat će se u četvrtak s premijerom Davidom Cameronom i posjetit će Londonsku školu ekonomije gdje će razgovarati s profesorima i stručnjacima na temu budućnosti EU-a.

ZAGREB - Regionalna konferencija o poslovanju u zdravstvu "Health Care Business Arena 2013" koja će se održati u organizaciji Infoarena Grupe i pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja. Među ostalima, na konferenciji će govoriti pomoćnik ministra zdravlja Luka Vončina, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Siniša Varga, ministar Federalnog ministarstva zdravstva Bosne i Hercegovine Rusmir Mesihović i drugi. Najavljene teme okruglih stolova su "Naučene lekcije - Regionalna iskustva u organizacijskom ustroju i financiranju zdravstvene skrbi", "Investicije u zdravstvenom sustavu", "E-zdravstvo kao poluga uspostave održivog zdravstvenog sustava". (9,30 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Ministarstvo branitelja poziva u Gračane na predstavljanje poduzetih aktivnosti u istraživanju i ekshumaciji posmrtnih ostataka žrtava iz razdoblja Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja. Ekshumaciji će nazočiti i na pitanja novinara odgovarati ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić i pomoćnik ministra Ivan Grujić, ujedno na čelu Uprave za zatočene i nestale. Okupljanje predstavnika medija predviđeno je u 10,45 sati na ulazu u Gračane.

ZAGREB - Nezavisni saborski zastupnik don Ivan Grubišić održat će tiskovnu konferenciju o socijalno političkoj situaciji u državi (11 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića).

OPATIJA - U sklopu tradicionalnog 36. međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku - MIPRO 2013. održat će se konferenciju "Digital Agenda for Europe - Going Local", koju organiziraju hrvatska Vlada, Ministarstvo uprave i Povjerenstvo za koordinaciju informatizacije javnog sektora, zajedno s Europskom komisijom - Glavnom upravom za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju. Konferencija ima za cilj promovirati inicijativu Digital Agenda for Europe, kojom se želi potaknuti gospodarstvo i pomoći europskim građanima i tvrtkama da maksimalno iskoriste mogućnosti digitalnih tehnologija. Prvenstveno je namijenjena predstavnicima lokalne zajednice kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse primjene informacijske i komunikacijske tehnologije na lokalnoj razini te razmijenili iskustva i upoznali se s inicijativama koje se pokreću s nacionalne razine. Konferenciju će, kako je najavljeno, otvoriti ministar uprave Arsen Bauk i zamjenik glavnog direktora Glavne uprave za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju Europske komisije Zoran Stančič. (8,30 sati, Kongresni centar Grand hotela Adriatic).

SPLIT - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac predstavit će popis kandidata za predstojeće utakmice – kvalifikacijski ogled sa Škotskom (7. lipnja u Zagrebu) i prijateljski susret s Portugalom (10. lipnja u Ženevi). (12 sati u hotelu Atrium u Splitu (Domovinskog rata 49a).

ZAGREB - Britanska pop-rock grupa Depeche Mode nastupit će u zagrebačkoj Areni, u okviru svoje europske turneje koja je počela prije petnaestak dana u Tel Avivu. Na aktualnoj turneji, kojom će s tridesetak koncerata obići 25 država, promoviraju novi album "Delta Machine", a organizatori najavljuju impozantnu pozornicu i veliki video zid na kojem će se izmjenjivati niz specijalnih efekata. Predgrupa će im biti grupa "Diamond Version" koja počinje svirati u 20 sati, a nakon njih slijede popularni 'Depecheovci' koji bi trebali svirati oko dva sata.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina)xua

An unhandled error has occurred. Reload 🗙