FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - četvrtak, 23. svibnja

Autor: trub
ZAGREB, 23. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska:

ZAGREB - Regionalna konferencija o poslovanju u zdravstvu "Health Care Business Arena 2013" koja će se održati u organizaciji Infoarena Grupe i pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja. Među ostalima, na konferenciji će govoriti pomoćnik ministra zdravlja Luka Vončina, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Siniša Varga, ministar Federalnog ministarstva zdravstva Bosne i Hercegovine Rusmir Mesihović i drugi. Najavljene teme okruglih stolova su "Naučene lekcije - Regionalna iskustva u organizacijskom ustroju i financiranju zdravstvene skrbi", "Investicije u zdravstvenom sustavu", "E-zdravstvo kao poluga uspostave održivog zdravstvenog sustava". (9,30 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Ministarstvo branitelja poziva u Gračane na predstavljanje poduzetih aktivnosti u istraživanju i ekshumaciji posmrtnih ostataka žrtava iz razdoblja Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja. Ekshumaciji će nazočiti i na pitanja novinara odgovarati ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić i pomoćnik ministra Ivan Grujić, ujedno na čelu Uprave za zatočene i nestale. Okupljanje predstavnika medija predviđeno je u 10,45 sati na ulazu u Gračane.

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Povezivanje povijesnog iskustva Roma u Europi s promicanjem tolerancije i nediskriminacije Roma" koju organizira Romsko nacionalno vijeće, krovna romska organizacija u Hrvatskoj, u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH te uz podršku Tajništva Desetljeća za uključivanje Roma 2005.-2015. iz Budimpešte. Konferencija se održava kao dio Plana predsjedanja Hrvatske Desetljećem za uključivanje Roma 2005.-2015. Uz Hrvatsku, zemlje članice Desetljeća su Albanija, BiH, Bugarska, Češka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Srbija, Slovačka i Španjolska. Konferencija će se fokusirati na dvije teme - stradanje Roma u Drugom svjetskom ratu te diskriminaciju Roma (9 sati, hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100).

ZAGREB - Nezavisni saborski zastupnik don Ivan Grubišić održat će tiskovnu konferenciju o socijalno političkoj situaciji u državi (11 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića)

ZAGREB - Konferencija za novinare Platforme 112 u Kući ljudskih prava povodom odluke Ustavnog suda o pokretanju postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom odluke o uvođenju, praćenju i vrednovanju provedbe Kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama, te o njezinu ukidanju (11,30 sati, Selska cesta 112c).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

(Hina) xdm/xbdj ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙