FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vipnetova akvizicija tri kabelska operatora

Autor: tmis
ZAGREB, 6. lipnja 2013. (Hina) - Telekom kompanija Vipnet preuzela je 100 posto vlasništva kabelskog operatora OKI iz Zagreba te zaključila ugovore o kupnji poslovnih udjela od tvrtki Metronet telekomuniacije i kabelskog operatora KTS iz Šibenika, izvijestili su danas iz Vipneta ne navodeći iznose za te akvizicije.

Time će Vipnet, kako navode, proširiti dostupnost vlastite fiksne infrastrukture i optičko-kabelske mreže za novih 27 tisuća kućanstava u različitim dijelovima Hrvatske gdje su djelovale tvrtke koje su akvizirali odnosno u Zagrebu, Zaprešiću, Samoboru, Šibeniku i Dubrovniku.

Od Metroneta su tako kupili poslovne udjele rezidencijalne infrastrukture u Zagrebu i Dubrovniku, a od KTS-a za Šibenik, dok su stopostotnim preuzimanjem tvrtke OKI proširili i ojačali infrastrukturu za Zagreb, Zaprešić i Samobor.

Te će akvizicije slijediti i investicije koje bi trebale osnažiti Vipnetovu ponudu i s novim uslugama, ali i konkurentnost lokalnog gospodarstva, istaknuo je predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković dodajući da tim akvizicijama nastavljaju s provedbom strategije konvergencije započete 2011.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙