FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vipnet sa stabilnim prihodima i porastom operativne dobiti

Autor: tmis
ZAGREB, 8. svibnja 2013. (Hina) - Telekom kompanija Vipnet u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježila stabilne prihode i porast operativne dobiti za 22,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a povećan im je i broj korisnika fiksnih komunikacijskih usluga te broja pretplatnika u mobilnom segmentu, izvijestili su danas iz te kompanije.

Poslovni rezultati Vipneta za prvo ovogodišnje tromjesečje objavljeni su sinoć u Beču u sklopu rezultata matične Telekom Austria Grupe.

Iz Vipneta ističu da su im prihodi u prvom tromjesečju ove godine od 92,1 milijuna eura bez negativnog utjecaja tečajne razlike porasli za 0,7 milijuna eura, uz nastavak trenda porasta udjela u vrijednosti tržišta.

Konsolidirana EBITDA porasla je za 6,9 posto, na 29,3 milijuna eura, zbog, kako objašnjavaju, većih ostalih poslovnih prihoda i manjih troškova poslovanja, dok je konsolidirana operativna dobit porasla 22,1 posto, na 12,9 milijuna eura.

Broj kućanstava koja koriste Vipnetove fiksne komunikacijske i tv usluge u prvom je tromjesečju ove godine porastao za 15,7 posto, na 172,1 tisuću, dok je broj fiksnih broadband linija u odnosu na lanjski prvi kvartal porastao 28,6 posto, a broj fiksnih glasovnih usluga za 24,5 posto.

Kombinacijom usluga kabelske televizije, IPTV-a i satelitske televizije, Vipnet je u prvom kvartalu ove godine ostvario porast od 10,1 posto.

Ukupno su krajem tromjesečja imali 1,88 milijuna korisnika u mobilnoj mreži, pri čemu je smanjenje bilo u prepaid segmentu osnovnih govornih usluga, a povećanje u broju pretplatnika s pametnim telefonima.

Pretplatnika mobilne telefonije u prvom su kvartalu ove godine imali 6,1 posto više nego lani, prepaid korisnika 11,1 posto manje, a korisnika mobilnog broadbanda 3,9 posto više.

Iz Vipneta naglašavaju da su u prvom ovogodišnjem tromjesečju investirali 14,4 milijuna eura ili 8,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković ističe da su zadovoljni rezultatima u prvom kvartalu jer u trenutnim tržišnim prilikama porast operativne dobiti te porast pretplatnika u svim najvažnijim kategorijama predstavlja uspjeh.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙